IRLi volikogu toetas moodustatava valitsuse tegevusprogrammi ja kinnitas ministrikohtade jaotuse

IRLi tänane volikogu istung. F: IRL
IRLi tänane volikogu istung. F: IRL

Täna kogunenud erakorraline Isamaa ja Res Publica Liidu volikogu kiitis heaks koalitsioonipartnerid ja toetas konsensuslikult moodustatava valitsuse tegevusprogrammi.

IRLi esimees Margus Tsahkna tõi teiste seas oluliste koalitsioonilepingu punktidena esile maksureformi ja majanduse elavdamise. „Tulumaksumäär ei tõuse ja astemelist tulumaksu ei tule!“ ütles Tsahkna. „Maksukoormuse vähendamine mõjutab 86% Eesti töötajatest, kes hakkavad maksma vähem tulumaksu. Ka ettevõtete tulumaksukoormust dividendimaksetelt vähendatakse, viiakse riigiettevõtted bör sile ning tehakse vajalikke investeeringuid. Need on laialdase mõjuga parempoolsed sammud, mis Eesti majandusele hoogu annavad ning inimeste sissetulekuid suurendavad,“ lausus ta.

„Uus loodav koalitsioon on IRLile väljakutse, kuid kindlasti on see uus võimalus panustada Eesti arengusse ja seista selle eest, mis meie jaoks on oluline – panustada veelgi enam julgeolekusse ja riigikaitsesse ning rahvuskultuuri ja eesti keele edendamisse. Loodav koalitsioon panustab rohkem regionaal-, maaelu- ja omavalitsuspoliitikasse, mis on koalitsioonilepingus,“ ütles IRLi volikogu esimees Helir-Valdor Seeder.

“Oleme kõige tugevama parempoolse majandusprogrammiga erakond ja see kajastub ka koalitsioonilepingus,” lõpetas Tsahkna.

Isamaa ja Res Publica Liidu volikogu kinnitas ka moodustatava valitsuse ministrikohtade jaotuse. IRLi ministripositsioonid uues valitsuses on kaitse-, rahandus-, justiits-, sotsiaalkaitse- ja keskkonnaministri kohad. Erakond kinnitab ministrid esmaspäeval.

„Need on väga olulised ja tugevad positsioonid Isamaa jaoks. Meie jaoks on olulised selged riigikaitse põhimõtted, korras rahanduspoliitika ja tugeva õigusriigi tagamine, demograafia ja Eesti rahavastiku areng ning loodusressursside mõistlik kasutamine,“ ütles Margus Tsahkna.

Erakonna eestseisus koguneb esmaspäeval, mil kinnitatakse moodustatava valitsuse IRLi ministrid. „Koalitsioonikõnelused on olnud sisukad ja intensiivsed.  Nüüd mõtleme rahulikult ministrite positsioonid läbi, et meeskonnana valitsuse tööd tegema minna “ ütles Margus Tsahkna.

IRL peaks ministrikandidaadid avalikustama esmaspäeval.

Delfi teatel on Keskerakonna ministrikandidaadid järgmised: peaministri kandidaat Jüri Ratas, majandus- ja taristuministri kandidaat Kadri Simson, haridus- ja teadusministri kandidaat Mailis Reps, maaeluministri kandidaat Martin Repinski, riigihalduse ministri kandidaat Mihhail Korb.

SDE ministrikandidaadid on tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski, kultuuriminister Indrek Saar, välisminister Sven Mikser, siseminister Andres Anvelt ning ettevõtlus- ja majandusarengu minister Urve Palo.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.