Dubai ohud ja ebaõiglus: grupivägistamisest politseile teada andnud briti naine vahistati abieluvälise seksi eest

Eestlastegi hulgas populaarses turismisihtpaigas Dubais tuleb arvestada, et seal kehtivad islamireeglid ja need võivad olla naiste suhtes ebaõiglased. Dubais arreteeriti abieluvälises seksis süüdistatav briti naine, kes teatas politseile, et grupp Suurbritannia kodanikest mehi vägistas ta Araabia Ühendemiraatides turismireisi ajal, vahendas CNN.

“See on ülimalt häiriv,” ütles Suurbritannias tegutseva õigusabiorganisatsiooni “Vahistatud Dubais” asutaja ja juht Radha Stirling. Tema sõnul ei suuda politsei vahet teha kokkuleppelisel vahekorral ja vägivaldsel vägistamisel.

Stirling ütles, et ohvrid pöörduvad politsei poole, lootes saada õigust, aga selle asemel võetakse naisi endid vastutusele ja karistatakse neid, keda on ärakasutatud.

Briti konsulaadist Dubais öeldi CNNile, et nad toetavad naist ja tema peret, lisades, et juhtumi üle arutatakse Emiraatide valitsusega ja asjas loodetakse võimalikult kiiret edasiminekut.

Praegu on vägistamisest teatanud naine kautsjoni vastu vabastatud, kuid talt võeti ära pass. Dubai politsei ja valitsus juhtumit ei kommenteerinud.

Dubai on üks seitsmest riigi emiraadist. Emiraatides on erinevad seadused, mõnes on väga karmid islamireeglid, mõnes pisut leebemad. Seda, et vägistatud naisi süüdistatakse abieluvälises seksis on Dubais palju juhtunud.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.