Kaitseminister vabastas mereväe ülema ametist, prokuratuur uurib miinijahtijal Sakala alkoholi ja sigarettide vedu

Miinijahtija Sakala. F: Kaitsevägi
Miinijahtija Sakala. F: Kaitsevägi

Kaitseminister Hannes Hanso rahuldas täna Mereväe ülema mereväekapten Sten Sepperi tagasiastumispalve.

Mereväe ülem mereväekapten Sten Sepper esitas täna Kaitseväe juhatajale tagasiastumispalve ning võttis sellega vastutuse miinijahtijal Sakala suurel hulgal alkoholi ja sigarettide veo eest, mida hetkel uurib prokuratuur.

„Mereväe ülem astub tagasi selle lubamatu looga kaasnenud mainekahju tõttu, sõltumata sellest, kuhu algatatud kriminaalasi ja ametkondlik juurdlus välja jõuavad,“ ütles kaitseminister Hannes Hanso. „.Mereväekapten Sten Sepper seab oma otsusega tagasi astuda esiplaanile kaitseväe väärtused ja ohvitseri au. Eesti ohvitser peabki olema valmis täielikult vastutama oma vastutusalas toimuva eest.“

Kaitseväe teenistuse seadus sätestab, et Kaitseväe peastaabi ülema ja väeliigi ülema ametikohale nimetab tegevväelase kaitseminister Kaitseväe juhataja ettepanekul.

Mereväekapten Sten Sepper jätkab teenistust kaitseväe peastaabis vanemstaabiohvitserina.

Merevägi sattus avalikkuse tähelepanu alla, kui 11. novembril kodusadamasse Tallinnasse paaripäevasele puhkusele saabunud NATO miinitõrjegruppi kuuluva miinijahtija Sakala pealt avastasid maksu- ja tolliameti tolliosakonna uurijad ülisuure koguse maksumärkideta sigarette, lisaks kanget ja lahjat alkoholi, vahendas TV3.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.