VIDEO: Inglipuu patroon Gerli Padar kutsub üles tegema kinke 30 Läänemaa lapsele

Maxima heategevuskampaania Inglipuu patroon Gerli Padar kutsub kõiki läänlasi üles tegema kingitusi vähekindlustatud peredes elavatele Läänemaa lastele. Läänemaal asub inglipuu Haapsalu Maximas (Posti 30) ja sael ootab häid ingleid 30 kingisoovi.

Kuni 19. detsembrini saavad Maxima kaupluste külastajad 42 kaupluses üle Eesti täita kokku 1300 vähekindlustatud peredes elavate laste jõulusoovid. Laste kingisoovid on pärit 31 linna ja valla lastelt, kelle peredel puuduvad võimalused nende unistuste täitmiseks.

Kingitused jõuavad lasteni sotsiaaltöötajate abiga

Maxima Eesti avalike suhete juhi Katja Ljubobratetsi sõnul aitasid Läänemaa kingisoovid kokku koguda kohalikud sotsiaaltöötajad, kes võtsid ühendust oma piirkonnas toimetulekuraskustes peredega ning küsisid peredelt, millist kingitust lastele kõige enam vaja oleks. “Läänemaa lapsed armastavad mängida legodega ja paljude kingisooviks on LegoCity komplektid. Popp on ka Põrsas Peppa ning My Little Pony sarja tooted. Vanaema kootud soojad käpikud ja müts lähevad samuti asja ette,“ ütes Ljubobratets.

Haapsalu lastekaitsetöötaja Külli Sööti sõnul pole Inglipuult kinki ootavate laste vanematel sel aastal võimalik oma laste jõulusoove täita, mistõttu on Inglipuust palju abi, et lapsed õnnelikuks teha. “Õnnelikuks ei saa tänu Inglipuule mitte üksnes lapsed, vaid ka lapsevanemad, kelle rõõm on laste omast ehk suuremgi, nähes oma laste õnnelikke silmi, kui nad kingi kätte saavad,“ lisas Sööt.

Iga viies laps elab vaesuses

Inglipuu kampaania idee pooldaja, Vaesuse Vastu Võitlemise Euroopa Võrgustiku Eesti juht ja üleeuroopalise võrgustiku asepresident Kärt Mere sõnul elab täna vaesuses iga viies laps Eestis. “Eesti suurim väljakutse peaks olema vaesuse põlvkondliku edasikandumise lõpetamine, iga lapse väärtustamine ning lastele parima võimaliku arengukeskkonna kindlustamine. Me peame õppima paremini märkama ning kiiresti reageerima iga lapse murele, vaid nii loome paremat homse,“ selgitas Mere.

Oma panuse Inglipuu soovide täitmisesse andsid ka 29. novembril Tallinnas toimunud avaüritusel kampaania ellukutsunud Maxima Eesti tegevjuht Vygintas Šapokas, kes ostis väikesele 1,8 aastasele Prohorile plüüsist kiikkaru ning patroon Gerli Padar, kes ostis 1-aastasele Alinale beebinuku, kes häälitseb ja kannab mähet nr 6.

“Jõulud on imede aeg. Meil kõigil on võimalik olla ise see heategija, kelle võimuses on täita nii mõnegi lapse unistus. Andmisrõõm on alati suurem! Iga heategu suurendab lapses usku headusesse, kasvatab enesekindlust ja tekitab lootust. Proovi koos meiega ingliks olemist ja ole ise seeläbi osake jõuluimedest!“ ärgitab „Inglipuu“ kampaania patroon Gerli Padar kõiki laste jõulusoove täitma.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.