Kodus kaheksat tulirelva hoidnud mees ähvardas tappa oma endise abikaasa ja tema tütred

Novembris mõisteti Haapsalu kohtumajas süüdi 1974. aastal sündinud Juri, kes ähvardas korduvalt tappa oma endist abikaasat ja tema kahte tütart. Kuna mehel oli kodus kaheksa tulirelva, siis tundsid kannatanud, et nende elu on ohus.

Kohus mõistis varem kohtulikult karistamata mehele kuue kuu pikkuse vanglakaristuse, mida ta ei pea kandma, kui ei pane 18-kuulise katseaja jooksul toime uut tahtlikku kuritegu.

Jurit süüdistati selles, et ta ähvardas ajavahemikus veebruar kuni september 2016 korduvalt nii omavahelistes vestlustes kui ka telefoni teel ja sõnumites oma endist abikaasat ja tema lapsi tappa või neile tervisekahjustusi tekitada, olles samal ajal alkoholijoobes.

Näiteks lausus mees vene keeles kannatanule: lasen su maha, tapan su noaga, tapan su koos mentidega…

Tänavu 13. märtsil saatis Juri oma mobiiltelefonilt endise abikaasa numbrile venekeelse sõnumi tekstiga “ma teen seda, mida sa kõige rohkem kardad…“, millest naine luges välja, et mees ähvardab tappa tema lapsed.

16. juulil saatis Juri taas oma mobiiltelefonilt naisele venekeelse sõnumi tekstiga „palveta“, millele eelnes ühes maja hoovis suusõnaline ähvardus „ma tapan su ära”. 1. septembril saatis mees telefoniga sõnumi tekstiga „ja tebja i bez mentov volnu“.

Kaheksa päeva hiljem lausus Juri naise kahele tütrele: „Kui mul täna relvad ära võetakse, siis sinu mutt ei ela jaanipäevani, elama su mutt ei jää“, ning „öelge emale edasi, et ta võtaks politseist avalduse tagasi, muidu tapab ta ema raudselt selle eest, et ta politseisse pöördus“.

Samal päeval veidi hiljem kuulsid mehe endise abikaasa tütred kodus viibides läbi põranda esimeselt korruselt kostvat Juri ähvardust „A’e ne žit“ ning samal õhtul hiljem pärast politseinike lahkumist ütles mees „mis te mõtlete, et kui minu ametlikud relvad ära võetakse, siis nüüd on korras. On ka mitteametlikke relvi ja samuti kui ema tuleb taksoga koju ja mina parandan autot väljas, löön talle – kõksti! – haamriga pähe. Kes mind leiab ja tuvastab – mitte keegi. Mina vangi ei lähe“.

10. septembril saatis mees oma mobiiltelefonilt endisele abikaasale venekeelse sõnumi tekstiga „Ära situ, lollike! Sina peidad ennast…, aga lapsed on kodus…“.

Arvesse võttes Juri vägivaldset ja äkilist iseloomi ning asjaolu, et Juril oli kodus kaheksa tulirelva, millest ta on kodus eluruumides tulistanud, tajus endine abikaasa reaalset ohtu nii enda kui ka laste elule, märgitakse kohtuotsuses.

Juri peab maksma sundraha 645 eurot ja kaitsjakulu 236 eurot. Need summad saab ta tasuda 12 kuu jooksul osa kaupa.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.