VIDEO: Hiinas algas sadade kilomeetrite kaugusel merest Titanicu koopia ehitus

Hiina sisemaal, sadade kilomeetrite kaugusel merest algas täismõõtmeis Titanicu koopia ehitus. 1912. aastal uppunud laeva koopiast saab Sichuani provintsi turismiatraktsioon, kuhu tulevad muuhulgas originaali järgi ehitatud teater, ujula, ballisaal ja muud ruumid, vahendas CNN.

Titanic II valmib 2018. aastal ja see läheb arvatavasti maksma 145 miljonit dollarit. Valmides on selle pikkus 269 meetrit ja laius 28 meetrit. Sama suur oli ka uppunud Titanic.

Titanic II ehitamist on planeeritud üle kahe aasta, ehitustööd algasid sel nädalal. “Pärast Titanicu uppumist ei näinud keegi laeva täielikke projektijooniseid,” rääkis ettevõtmise rahastaja Su Shaojun. “Paljud joonised jõudsid kollektsionääride kätte või kadusid. Meil kulus maailma eri paigust jooniste kogumisele palju aastaid ja enamik neist õnnestus meil hankida.”

Projekti maksab osaliselt kinni Sichuani provintsis asuva Dayingi maakonna valitsus. Daying asub umbes 130 kilomeetri kaugusel provintsi pealinnast Chengdust ja sadade kilomeetrite kaugusel merest. “Laev” jääb jäädavalt seisma Qijiangi jõe reservuaari.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.