Läänemaa Noortekogu hakkavad juhtima Birgit Aljaste, Martten Tiitsma ja Dan Taidla

Vasakult: Martten Tiitsma, Birgit Aljaste ja Dan Taidla. F: Ülle Erman
Vasakult: Martten Tiitsma, Birgit Aljaste ja Dan Taidla. F: Ülle Erman

Läänemaa Noortekogu valis 10. detsembril peetud koosolekul omale uue juhatuse. Noortekogu hakkavad aseesimeestena juhtima Martten Tiitsma ja Dan Taidla ning esimehena Birgit Aljaste.

2016. aasta on Läänemaa Noortekogu jaoks olnud äärmiselt tegus. Läbi on viidud mitmeid sündmuseid, osaletud eri otsustusorganite töös ja arendatud Läänemaa noortemaastikku. Aasta alguses peamisteks eesmärkideks seatud liikmeskonna arendamine ja osaluskogude populariseerimine on vilja kandnud.

Noortekogust on Läänemaal saanud oluline osa noorsootöö valdkonnast ja 16. detsembril toimunud Eesti Noorteühenduste Liidu tunnustussündmusel tõsteti Läänemaa Noortekogu ühe paremini toimiva noortekoguna eeskujuks kõikidele Eestis tegutsevatele osaluskogudele.

Uue juhatuse valimisega on noortekogu seadnud põhilisteks eesmärkideks noorte kaasatuse edendamise ja koostöö arendamise eri otsustusorganitega. ”Suured sammud on juba tehtud, kuid Eestis on mitmeid omavalitsusi, mida eeskujuks võtta noorte kaasamisel otsustusprotsessidesse Läänemaal,” ütles Läänemaa Noortekogu juhatuse esimees Birgit Aljaste.

Aasta esimeses pooles tegeleb noortekogu info uuendamise, põhikirja muutmise ja sündmuse “Kultuuride päev 2017″ ettevalmistamisega, mida korraldatakse koostöös Europe Direct Läänemaa teabekeskusega. Teises pooles on oodata Läänemaa noorte inspiratsioonipäeva, osaluskohvikut ja muid sündmuseid.

10. detsembri seisuga on Läänemaa Noortekogus 18 liiget, kelle seas on esindatud Lääne-Nigula, Hanila, Lihula ja Ridala vallad ning Haapsalu linn. ”Tuleva aasta eesmärkide hulka kuulub ka esindatuse laienendamine piirkondadesse, kus see hetkel puudub,” ütles Aljaste.

Läänemaa Noortekogu on asutatud 30. jaanuaril 2006. aastal, tehes sellest ühe staažikama osaluskogu Eestis. Noortekogu tegevuse eesmärk on võimaldada noorte osalemist ühiskonnaprotsessides ja kaitsta noorte huvisid neid puudutavates valdkondades. Lisaks organiseerib Läänemaa Noortekogu regionaalseid sündmusi ja arendab koostöös teiste organisatsioonidega noorsootöö maastikku.

Jälgi Läänemaa Noortekogu tegemisi:

Facebookis: https://www.facebook.com/laanemaanoortekogu/
Instagramis: https://www.instagram.com/laanemaanoortekogu/

Manusena lisatud foto uuest juhatusest. (Fotol vasakult: Martten Tiitsma, Birgit Aljaste ja Dan Taidla; foto: Ülle Erman)

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.