Kuulus Nikulini tsirkus loobub loomade kasutamisest

Loomakaitsjad organisatsioonist Loomade Nimel kohtusid eile tsirkusedirektor Viktor Nikuliniga, kes teatas, et loobub loomade kasutamisest tsirkuses. Meeleavaldus, mis oli tänaseks, 20. detsembriks Lasnamäe Prisma juurde tsirkuse ette planeeritud, jääb ära.

Loomakaitsjad organisatsioonist Loomade Nimel kohtusid tsirkusedirektor Viktor Nikuliniga ja jõudsid läbirääkimiste tulemusel ühisele kokkuleppele. Tsirkusedirektor teatas, et loobub metsloomade kasutamisest oma tsirkuses. Tulevikus loobub ta kõigi loomade kasutamisest ja kavatseb välja töötada uudse tsirkusekontseptsiooni.

“Meil on hea meel, et õnnestus jõuda ühisele kokkuleppele. On suurepärane, kui tsirkus on valmis tegema muudatusi ja minema üle programmile, mis põhineb inimeste annetel, mitte loomade ärakasutamisel. Sellest tulenevalt ei näe me ka põhjust selle tsirkuse ees meeleavaldust korraldada,” teatas Loomade Nimel pressiesindaja Anita Jürson.

Tsirkusedirektor Viktor Nikulin teatas, et ta ei soovi minna vastuollu ühiskonnas valitsevate hoiakutega. Seetõttu loobub ta metsloomade kasutamisest ning tulevikus ka kõikide teiste loomade kasutamisest. Viktor Nikulini tsirkusel on kavas töötada välja uus kontseptsioon, mis põhineb uudsetel ja põnevatel kunstilistel vormidel. Tegemist saab olema kaasaegse tsirkusega, mis vastab tänapäeva publiku ootustele.

Tartu ja Pärnu on tänavu juba lubanud, et nemad enam loomatsirkuseid linna ei lase. Hiljuti tegi sama otsuse ka Tallinn. Riigi tasandil on ettevalmistamisel seadus, mis keelustaks metsloomade kasutamise tsirkustes täielikult. “Need kõik on kahtlemata sammud loomasõbralikuma ühiskonna suunas. Kutsume inimesi üles hoolivusele ja paneme südamele, et nad külastaksid meelelahutusüritusi, kus loomi ei kasutata,” kommenteeris Jürson.

Loomade kasutamine tsirkustes on täielikult või osaliselt keelustatud mitmes riigis, sealhulgas Austrias, Belgias, Taanis, Rootsis, Soomes ja Tšehhis.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.