USA valijamehed kinnitasid Donald Trumpi presidendiks

USA valijameeste kogu liikmed kinnitasid esmaspäeval Donald Trumpi ametlikult presidendivalimiste võitjaks, kuigi Trumpi vastased olid varem klammerdunud lootuse külge, et mäss valijameeste kogus võiks kinnisvaramagnaadi presidendikohata jätta, vahendas ERRi uudisteportaal.

8. novembri presidendivalimistel valiti 538 valijameest, kellest Trump kogus 306, kuigi jäi üleriigiliselt häälte arvult Clintonile ligi kolme miljoniga alla.

Esmaspäeval kogunesid valijamehed kõigis osariikides ja Columbia ringkonnas, et valida ametlikult USA järgmine president ja asepresident.

Enamikus osariikides on valijamehed kohustatud hääletama kandidaadi poolt, kes võitis valimised nende osariigis. Takistamaks Trumpi saamist presidendiks, pidid demokraatidest aktivistid veenma vähemalt 37 vabariiklasest valijameest oma kandidaati hülgama.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.