Lihula Konsumis on pärast juurdeehitust suurem kaubavalik ja oluliselt rohkem ruumi

Eelmisel nädalal oli Lihula Konsumi juurdeehituse pidulik avamine: pood on nüüd varasemaga võrreldes märkimisväärselt suurem ja avaram ning sortiment mitmekesisem, kirjutab Lihula Teataja.

F: Anne Mäekuusk
F: Anne Mäekuusk

Kohtusime Lihula Tarbijate Ühistu juhatuse esimehe Arvo Miilmetsaga, et uurida, kuidas avamine läks ning mis plaanid tulevikuks on.

Öelge palun, kuidas avamispäev möödus, kas kliente oli tavapärasest rohkem või sama palju kui muidu?

uurdeehituse avamispidu möödus ilusti. 14. detsembril tehti Konsumi poes kokku 1066 ostu, mis on poolteist korda rohkem kui tavalistel päevadel ning ostusummad olid kaks korda suuremad kui muidu. Lisaks oli meil avamispäeval kogu kaup 20% odavam. See oli meie tänu klientidele, et nad kannatasid välja remondiaegse poe, kus ehitusmehed sebisid igal pool ringi ning kaup oli konteinerites, nii et õigeti midagi ei leidnud üles.

Milline on klientide tagasiside, on nad uue ja suurema Konsumiga rahul?

Siiani oleme saanud vaid positiivset vastukaja: riiulite vahe on suurem, inimesed mahuvad paremini liikuma ning sortiment on samuti laienenud. Mõned kliendid on kurtnud, et ei leia kohe kõiki vajalikke asju üles, aga eks see ole ka arusaadav – uus paigutus vajab veidi harjumisaega.

Mainisite, et sortiment on laienenud, kas on tuua ka konkreetseid näiteid?

Esmalt tuleb märkida, et kui vanasti olime oma 600 ruutmeetriga Konsumite grupi sortimendis nii-öelda ühed väiksemad, siis nüüd, kus pood on kokku 900 ruutmeetrit suur, oleme jõudnud keskmisele Konsumi suurusklasside  tasemele.

Kui aga rääkida täpsemalt sortimendist, siis kuivõrd Lihulas puudub täna raamatupood, oleme suurendanud raamaturiiulite osa, mis laienes pea kolmandiku võrra. Seda on meie kliendid juba ise tähele pannud ning selle eest ka positiivset tagasisidet andnud. Samuti on suurenenud majapidamistarvete ja kingituste osa. Selline otsus tulenes sellest, et laupäeva õhtuti ning pühapäeval on Universaali ja E-Ehituskeskuse poed kinni, kuid inimestel tekib ikka soov osta vajalik pott, pann või mingi kingitus.

Suurenenud on  ka toidukaupade sortiment. Kui eelnevalt olime sunnitud välja panema vaid osa sortimendis olevaid tooteid, sest kõik ei mahtunud riiulitele füüsiliselt ära, siis nüüd on seda riiulipinda oluliselt rohkem ning seetõttu ka kogu ettenähtud sortiment väljas. Lisaks hakkasime pakkuma valmispitsasid, mis on juba praegu klientide seas eriti populaarnsed – me lihtsalt ei jõua nii palju valmis küpsetada, kui kliendid soovivad.

Koos raamatute ja kingitustega on meie põhisortimendis nüüd kokku 8400 toodet.

Kristina Kukk
Lihula Teataja toimetaja

Pikemalt loe Lihula Teatajast.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.