1980-ndatel staariks tõusnud George Michael suri eile 53 aasta vanusena

Eile suri Londonis Oxfordshires 53 aasta vanusena 1980-ndatel popmuusika ikooniks tõusnud George Michael, teatas CNN.

“Peame suure kurbusega teatama meie armastatud poja, venna ja sõbra George’i rahulikust lahkumisest sel jõuluajal tema kodus,” teatas laulja esindaja.

Perekond palus austada nende privaatsust ja teatas, et rohkem sel teemal kommentaare ei jagata.

Michael, kodanikunimega Georgios Kyriacos Panayiotou, sündis Londonis 25. juunil 1963. Tema isa oli Kreeka päritolu restoranipidaja. Michael kasvas üles Londonis Kingsburys, kus ta kohtas oma lavapartnerit Andrew Ridgeley, kellega loodi hiljem kuulsust toonud ansambel Wham!.

Laulja, helilooja ja produtsent Michael hakkas mängima kohalikes klubides ja lühikest aega esines ta koos Ridgeleyga bändis The Executive. Edu tõi aga 1981. aastal loodud Wham!. Nende esimene album “Fantastic” tõusis 1983. aastal edetabelite tippu mitme hitiga, nagu “Young Guns”, “Wham Rap!” and “Club Tropicana”.

Grupi teise albumi “Make It Big” lood kerkisid samuti tippu nii Suurbritannias kui ka Ameerika Ühendriikides. Sellelt plaadilt on pärit lood “Wake Me Up Before You Go-Go”, “Freedom”, “Everything She Wants” and “Careless Whisper”.

Üle maailma on müüdud rohkem kui 100 miljonit Michaeli albumit. Tema soolokarjääri debüütalbumit “Faith” müüdi üle 20 miljoni eksemplari. Ajakiri Billboard on asetanud ta maailma edukaimate artistide edetabelis 40. kohale.

2004. aastal nimetas Radio Academy Michaeli enimmängitud artistiks briti raadiotes perioodil 1984-2004.

2005. aastal tuli välja dokumentaalfilm “A Different Story”, mis rääkis tema karjäärist ja isiklikust elust. Tänavu teatas Michael, et 2017. aasta kevadeks on valmimas uus dokumentaalfilm pealkirjaga “Freedom”.

Laulja viimane kontsert oli 2012. aastal Londonis.

2006. aastal arreteeriti laulja narkootikumi omamise eest. Hiljem vahistati ta uuesti ja lõpuks keelati tal kaheks aastaks auto juhtimine. See Michaeli ei peatanud ja ta arreteeriti uimastite omamise eest taas 2008 ja 2010.

2011. aastal diagnoositi tal kopsupõletik ja ta lükkas edasi mitu kontserti.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.