TÄNA MAALEHES: Eesti tuntuim postiljon Herbert Ving pajatab elust maal

image006

Eesti meedia- ja muiduellu üsna ootamatult ilmunud maa- ja ilmaparandaja Herbert Ving leidis oma kodus vastutulelikult tubli tunnikese aega, et Maalehe toimetuse pulbitsevat uudishimu rahuldada. Postiljonil käis külas Jüri Aarma.

David Vseviov: näen probleemi selles, et upume pseudoprobleemidesse

Eesti elu valitsevad poliitika ja ideoloogia, kuid kahjuks napib mõtestajaid ning autoriteetseid eksperte, ütleb ajaloolane David Vseviov lahkuvat aastat kokku võttes. “ Näiteks inimese jaoks, kes ei orienteeru Rail Balticu ega metsade küsimuses, ei ole enam olemas ekspertiisi. Sellepärast pole ma ka taolistele petitsioonidele alla kirjutanud, ei poolt ega vastu omadele. Ma ei ole liitunud, sest mul pole ühtegi autoriteetset allikat, kelle arvamusele võiksin tugineda,” selgitab ta intervjuus Margus Mikomägile.

Maailmamure eestlase naha vahel

Kui lähtuda käibetõest, et meie rahvale on omane muretsemine, siis lõppev aasta tõi juurde just sellist hingekitsikust, mille allikad asuvad väljaspool Eestit. Argo Ideon võtab kokku lõppeva aasta.

Ivari Padari vanavaraküün kui omalaadne talumuuseum

“Kui küla peal kellelgi midagi vanemast ajast jalgu jääb, siis teatakse: küll Padar küünis koha leiab, kuhu see panna või kuhu nael seina lüüa ja üles riputada,” naerab Ivari Padar. Tänavu mõjukaima maaelu edendaja tiitli pälvinud Ivari Padari suur armastus on ajalugu ja vanavara kogumine. Vanavara kogub ta Võru külje alla Navi külla isatalu lähedale ostetud Koroli tallu. Maaleht käis tema varandust vaatamas.

Võtame uue aasta vastu molekulaarset toitu nautides

Kui füüsikud ja keemikud hakkavad toitu valmistama, võib oodata midagi enneolematut. Paarikümne aasta eest algas molekulaarse kulinaaria ajastu, mille kunsti valdajad panevad hõrgutised molekulhaaval kokku, kirjutab Tiit Kändler.

Blogipidaja Leili Mihkelson oma metsa masinaid ei luba

“Metsaga sinasõber” näib olevat parim väljend, iseloomustamaks aastaid Maalehele looduslugusid kirjutanud Leili Mihkelsoni. Tema ellusuhtumine rajaneb põhimõttele – ennekõike tuleb metsale anda, alles siis saab võtta. Leili metsas pole kordagi ükski langetustraktor käinud. Maaleht käis enne pühi Leiliga metsas loodust imetlemas.

Igor Taro: maavanemana saan rohkem korda saata kui ajakirjanikuna

Igor Taro sai üle-eestiliselt tuntuks, kui ta ligemale viis aastat tõi “Aktuaalses kaameras” vaatajateni Võru- ja Põlvamaa elanike rõõme ning muresid. Südasuvel Põlva maavanemaks saanud Taro on arvestanud sellega, et tema on maavalitsuste kaotamisel viimane selle ameti pidaja. Taro räägib intervjuus Maalehele elu võimalikkusest maal.

Maalehe kokandusklubi katsetas kääbikute menüüd

Aastavahetuse paiku ilmub ikka siin-seal lugusid teiste rahvuste ja kultuuride kokandusnippidest ning pühadeaegsetest maiuspaladest. Täiesti teenimatult on tagaplaanile jäänud ühed innukamad sööjad, keda maailm tunneb – Maakonna elanikud ehk kääbikud. Maalehe kokandusklubi katsetas kääbikute menüüd.

 Aasta põllumees Lembit Paal: meie rajame uue piimatööstuse

Tänavu aasta põllumehe tiitli pälvinud Lembit Paal vaatab uude aastasse lootusrikkalt: piima hind on tõusnud ja tootjatel küpsemas mõte uue tööstuse rajamisest.

Pika õnne saladus: õige inimene, ühine töö ja teineteise hoidmine

Neil päevil pidasid Aime ja Kaljula Kalso oma 60. ning Reet ja Märt Hunt 55. pulmaaastapäeva. Maaleht käis neil külas ja uuris, mis on pika õnne saladus.

Maalehe kalender 2017

Lehe vahel Maalehe suur seinakalender.

Loe teemadest pikemalt Maalehe digilehest

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.