Päästeamet: vältige külma saabudes elektri ülepinget ja kontrollige küttekehi

Päästeamet soovib tungivalt inimeste tähelepanu pöörata lähenevale külmalainele ning kodusele tuleohutusele. Teadaolevalt juhtub kõige rohkem tuleõnnetusi just perioodil, kui ilm läheb külmaks. Eelmise aasta jaanuaris hukkus Eestis tulekahjude tagajärjel üksteist inimest.

Pühade ajal huugasid kindlasti kõik pliidid ja ahjud, nüüd on õige hetk üle kontrollida, kuidas on lood küttekehade puhtusega. Aastavahetuse sündmused andsid juba märku, et küttekehad tuleb laste üle vaadata ning vajadusel puhastada. Võtke kiiremas korras ühendust kutselise korstnapühkijaga, kes teeb korraliku ülevaatuse ning tagab teile südamerahu.

Kindlasti ei tohi külmakartuses küttekehasid üle kütta. Pigem kütta korraga vähem, aga teha seda sagedamalt. Hoolega peab ka jälgima, et siibrit liiga vara ei suletaks. Kasutada tohib ainult korras ja õigesti paigaldatud kütteseadmeid ning nendele sobivaid küttematerjale. Kütteseadmete vahetusse lähedusse ei tohi panna kergesti süttivaid materjale.

Kes kasutab elektrilisi soojaallikaid, need peavad olema kindlad, et elektrijuhtmestik peab pingele vastu. Elektri- ja õliradiaatorid peavad olema tehniliselt korras ning nende peale ei tohi asetada kergesti süttivaid asju.

Olge kindlad, et teie kodu laes olev suitsuandur on töökorras!

Külmad ilmad võivad kaasa tuua ka olukorra, kui kasutusele võetakse mahajäetud hooned. Paneme kõigile südamele, et kui te näete sellistes hoonetes või nende ümber liikumist, tuleks sellele reageerida. Hoonesse tehtud lõkked on ohtlikud nii nende tegijatele kui ka kõrvalhoonete omanikele. Kasutuseta hoonete omanikud peavad tagama selle, et nende territooriumile või hoonesse ei oleks vaba ligipääsu. Olge vastutustundlikud nii oma vara kui ka kaaskodanike suhtes ning vaadake üle, kas teie omandisse kuuluvasse kasutuseta hoonesse puudub ligipääs.

Kristi Kais
Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuht


Viimase ööpäeva sündmused

Pärnumaa:

2. jaanuaril kell 20.52 sai häirekeskus teate, et Halinga vallas Enge külas on väikebuss sõitnud jõkke. Teataja sõnul keegi viga ei saanud, juht oli ise vees olevast sõidukist välja pääsenud. Päästjad tõmbasid sõiduki kraavist välja. Juht anti üle tervisekontrolliks üle kiirabile.

2. jaanuaril kell 22.55 teatati häirekeskusele tulekahjust Pärnus Riia maanteel. Teataja sõnul oli kõrvalkorterist tunda vingu. Päästjad selgitasid sündmuskohal välja, et korteris köeti ahju, kuid suleti vale siiber ja suits tungis eluruumi.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.