Elanike majanduslik kindlustunne võimaldab senisest rohkem uusi autosid liisida

Automüüjate liidu statistika kohaselt suurenes 2016. aastal uute sõiduautode müük aasta varasemaga võrreldes kümme protsenti. Soliidse müüginumbri taustal on veelgi suurema hüppe teinud uute sõidukite liisingfinantseerimise maht, tõdes DNB liisingu juht Jaan Liitmäe.

2016. aasta üheksa esimese kuu tulemuste põhjal kasvas liisingturg Eestis uute sõiduautode varaklassis 19,2%. “Täpsed numbrid on veel kokku löömata, ent suure tõenäosusega räägime aasta varasemaga võrreldes 2016. aastal väljastatud sõiduautode varaklassi mahu 20%-lisest liisingu kasvust,” selgitas Liitmäe.

Uute autode müük ja nende finantseerimise mahud on tugevas seoses elanike majandusliku kindlustundega. “Eestlased on sõiduautode liisingfinantseerimise kasvu vaadates tuleviku osas jätkuvalt optimistlikud. Kasvanud on tarbijate huvi just lühema perioodiga liisingute vastu,” lisas Liitmäe.

Automüüjate liidu statistika kohaselt on Eesti kõrgeima liisingu kasutamise osakaaluga turg maailmas. 2015. aastal moodustas uute liisingute maht 4,5% Eesti SKP-st. Mujal Euroopas liisingfinantseerimises suure osakaalu moodustavad IT seadmed on Eestis siiani väheolulised. Suurima varaklassi moodustavadki meil sõiduautod (45%), masinad ja seadmed (31%) ning kommertssõidukid (21%).

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.