Pärnus päästeti jõkke kukkunud inimene

9. jaanuaril kell 17.12 sai häirekeskus teate Pärnu jõe jää peal jooksvast inimesest. Teataja sõnul liikus inimene sillast mere poole, laevatee suunas. Päästjate saabudes oli inimene kukkunud vette, koheselt alustati pinnaltpääste operatsiooniga hansalauaga. Kannatanu saadi kätte ning toimetati kaldale, kust kiirabi ta edasi haiglasse viis.

Päästeamet tuletab meelde, et jää ei ole veel piisavalt tugev ning jääle minekut tuleks tõsiselt kaaluda. Veel enam tuleks vältida laevateele sattumist, sillaaluseid piirkondi, voolava veega kohti, nagu jõekäänakud, ojade või kraavide suubumiskohad ja allikad. Samuti koolmekohtadel ja kõrkjate lähedal, sest seal ei ole jää piisavalt tugev.

Isegi hea ujumisoskuse korral on jääauku kukkumine väga ohtlik, sest omal jõul sealt välja pääsemine võib osutuda äärmiselt keeruliseks. Külmas vees kaotab täiskasvanud inimene 10 minutiga teadvuse. Lapsed või eakad veelgi kiiremini. Seega päästab jää murdumise korral vaid väga kiire abi. Soovime väga tänada eilsest juhtumist teavitanud inimest, kes ei lahkunud sündmuskohalt ning andis päästemeeskonnale väga kasulikku infot, mis tagas inimese kiire päästmise.

Lapsevanemetele soovitab Päästeamet kindlasti jääl liikumisest ning võimalikest tagajärgedest rääkida ka lastele.


9. jaanuaril kell 19.10 sai häirekeskus teate tulekahjus Pärnus Liiva tänaval. Teataja sõnul oli kortermaja teise korruse korteris põlenud pliidil olnud käterätik. Sündmuskohal selgus, et põlemisest tekkinud suits oli käivitanud ühiskoridoris olnud suitsuanduri. Sellele helile reageeris naaberkorteri elanik, kes teadis korteris olevat vanem naisterahvas. Naaber tungis korterisse ning püüdis põlevat rätikut ise kustutada. Päästjad lokaliseerisid põlengu kell 19.18. Õnnetuses sai viga kolm inimest, üks neist viidi haiglasse. Selle õnnetuse päästis töökorras suitsuandur ning julge naaber.

9. jaanuaril kell 22.07 käisid päästjad abis liiklusõnnetusel Sauga vallas Tammiste külas. Päästjad likvideerisid kraavi sõitnud autol süttimisohu.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.