TÄNASES MAALEHES: Lembitu Kuuse uskus viimase hetkeni, et kõik läheb hästi

Lembitu Kuuse sõbrad ja ettevõtjad Oleg Gross ning Aivo Pärn räägivad värskes Maalehes, kuidas armastatud telemehel oli tahe terveks saada kuni lõpuni väga tugev. Sõbrad nägid kurja vaeva, et veenda Lembitut, miks tal ei ole mõistlik Rio de Janeiro olümpiamänge kohapealt kajastama minna. Vahepeal oligi ju mitu aastat, mis andsid lootust, et haigus on taandunud. Kahjuks läks teisiti.


Veel tänases Maalehes:

Rukkileiva sööjaid jääb järjest vähemaks

Kibe statistika näitab, et viie aasta jooksul on rukkileiva tootmine vähenenud 38 protsenti ja samal ajal on väikesaiade osa kasvanud lausa 126 protsenti. Maaleht uuris, kas saiakesed tõesti tõrjuvad rukkileiva eestlaste toidulaualt?

260 000 maja saab Eestis uue aadressi 

Haldusreform toob kaasa veerand miljonit aadressimuutust. Uued aadressid vajavad harjumist, osadega on aga üsna võimatu harjuda. Näiteks kui aadressis tuleb kaks korda kirjutada Paide linn. Maaleht uuris, mis sellega seoses hakkab juhtuma.

Paul-Eerik Rummo annab oma luuletuste kohta aru 

Jüri Aarma ladus Paul-Eerik Rummo luulepärlid ritta ja päris poeedilt aru – miks ta niimoodi ütles ja mida ta sellega mõtles.

Maailm Trumpi-epohhi künnisel

USA presidendi Donald Trumpi ajastu algab reedel segaste ootustega. Hoolimata tema rohketest usutlustest, avaldustest ja tviitidest, ei tea keegi täpselt, millist poliitikat Valge Maja ajama hakkab, kirjutab Argo Ideon.

Puhvaikad sõid meie lambanahksed kasukad välja

Kui meie vanaemad said veel ise kodus kasuka õmmeldud, siis praegu käib lihtne nahaparkiminegi üle jõu. Kuid Alatskivil elav Made Uus on ses osas särav erand – kui peaks juhtuma, et kasukate ajastu naaseb, siis tema aia taha koguneb ilmselt kõige suurem järjekord. Lambaid oskab ta kasvatada, lambanahku mõistab parkida nii vanal moel hapendatud rukkijahuga kui maarjajääga ja kasukagi suudab õmmelda üsna sellise, nagu soovija paikkonnas neid kunagi kanti. Kasukameistril käis külas Bianca Mikovitš.

Kuidas Vigala Sass suutis telefoni teel inimesi mõjutada

Juba noorena omas Vigala Sass võimeid, et suutis näiteks rajoonikomitee büroos istudes telefoni teel anda oma kooli direktorile käsu mõne ürituse, mida muidu koolis väga ei soovitud, läbiviimiseks.

Kes napsab 15 miljonit piimatööstuse ehitamiseks

Juba mõne nädala pärast avaneb maaelu arengukava üks mahukamaid meetmeid, kus piimatootjate ühistud saavad küsida 15 miljonit eurot, et lõpuks ometi ehitada Eestimaale oma piimatööstus. Selle suurejoonelise plaani eesmärk on, et tulevikus töödeldaks kogu kodumaine piim Eestis, mitte ei veetaks riigist välja. Maaleht uuris,  kas see plaan ka õnnestub?

Eesti kõige mõjukam treener

Fred Kudu sünnist sai hiljuti 100 aastat, surmast möödub varsti kolm aastakümmet, aga ikka küsime veel, kas Eesti spordis on olnud teist sama suure panusega meest. Fred Kudu panusest kirjutab Sulev Oll.

Pikemalt loe Maalehest.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.