Haapsalu õpilasfirma Meraky võitis ülekaalukalt meediatähelepanu võistluse

Noored ettevõtjad Jarita Maaria Rintamäki, Elis Aksli, Anette Nodapera (vasakult) ja juhendaja Angela Leppik. F: Ralf Raava, Junior Achievement Eesti
Noored ettevõtjad Jarita Maaria Rintamäki, Elis Aksli, Anette Nodapera (vasakult) ja juhendaja Angela Leppik. F: Ralf Raava, Junior Achievement Eesti

Suurel Junior Achievement Eesti korraldatud õpilasfirmade laadal, mis peeti läinud laupäeval Tallinnas, tunnustati Innoka juures tegutsevaid noori naisettevõtjaid Jarita Maaria Rintamäki, Elis Akslit ja Anette Nodapera koos juhendaja Angela Leppikuga meediatähelepanu võistluse võidu eest.

Žürii sõnul oli meediakajastuse võistlus tihe, aga üks õpilasfirma eristus selgesti teistest oma haarde poolest. Ja see õpilasfirma oli Meraky Haapsalu Innovatsioonikeskusest Innokas. Meediatähelepanu meistritele pani auhinna välja Äripäev – auhinnaks on pooleaastane Äripäeva digitellimus.

Meraky kommunikatsioonijuhi Jarita Maaria Rintamäki sõnul oli meediaga suhtlemine tema jaoks uudne ja põnev kogemus. “Andsin endast parima!” kinnitas Läänemaa ühisgümnaasiumis õppiv Jarita.

Õpilasfirma Meraky mentorid on Irma-Liisu Eberle, Indrek Kask ja Eva Ladva.


Meraky on Haapsalu Innovatsioonikeskuse INNOKAS õpilasfirma, kes toodab käsitööna kristallikujulisi disainseepe, mis on Eestis uudsed ja ainulaadsed. Õpilasfirma Meraky tegijad on Läänemaa ühisgümnaasiumi 10. klassi õpilased Elis Aksli, Anette Nodapera ja Jarita Maaria Rintamäki.

Kust tuli idee?

Enamasti on käsitööseebid, mida müügilettidel näinud oleme, üsna ühesuguse kandilise kujuga. Meil tuli aga idee, et seep ei pea olema vaid tarbeese, vaid võib olla ka disainielement ja kaunis healõhnaline dekoratsioon vannitoas.

Vääriskive on alati peetud hinnalisteks luksusesemeteks ja nendega on kaunistatud kõike – riideid, ehteid, hooneid ja isegi autosid. Miks mitte siis panna üks sädelev kristallseep, millel on pealekauba veel praktiline kasutusala, oma vannituba kaunistama?

Meie seebid valmivad käsitööna, mistõttu iga seep on ainulaadne ja teistest erinev, justnagu päris kristallidki.
Õpilasfirma alustasime, sest tahtsime ennast proovile panna, saada uusi kogemusi ja raha teenida.

Mille poolest me erineme?

Meie kristallseebid on Eestis uudsed ja unikaalsed. Eesti Patendiametis on taotlemisel tööstusdisainilahenduse kaitse.

Kus me käinud oleme?

Oma tooteid oleme käinud müümas Uuemõisa Rannarootsi keskuse jõulueelsel Omaturul ja Rapla õpilasfirmade laadal. Raplas, kus laat toimus võistlusformaadis, saime teise koha ja eripreemia “Kõige disainitum toode”. Hetkel on käimas läbirääkimised spaahotellidega, pakume neile eksklusiivset võimalust tellida meilt endale sobivas suuruses ja värvitoonides kristallseepe. Samuti tegeleme veebipoe avamisega.

Mis on meie tulevikuplaanid?

Hetkel on meie põhifookus seatud Eesti õpilasfirmade laadale 11. veebruaril Tallinnas Kristiine ja Rocca Al Mare keskustes, milleks käivad põhjalikud ettevalmistused. Oleme tegelenud tootearendusega ning laadalt saab osta ka uute koostisosadega seepe, näiteks aaloega.

Meie prioriteet on osaleda edukalt Eesti õpilasfirmade võistlusel. Tulevikuplaanideks on firma tegevuse laiendamine, uute toodete turule toomine ja tootmismahu suurendamine. Soovime esmalt Eesti tarbijate poolehoiu võita ja seejärel mõelda ekspordile.

Vaata ka:

Instagram: https://www.instagram.com/ofmeraky/
Facebook: https://www.facebook.com/ofmeraky

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.