Statistika: Läänemaa naised on agaramad mobiilikasutajad kui mehed

Tele2 kliendistatistika järgi kasutas Läänemaa elanik mullu keskmiselt 43,16 gigabaiti internetti, rääkis mobiiltelefoniga ligi 35 tundi ja saatis 206 SMS-i.

Tele2 tootedirektori Katrin Aroni sõnul on läänlased võrreldes teiste Eesti maakondadega keskmised mobiilikasutajad, seejuures on pigem agaramad naised. „Kui tavaliselt on internetikasutamise edetabeli tipus mehed, siis mullu kuulusid Läänemaa rekordid õrnemale soole,“ ütles Aron.

„Läänemaa aktiivseim mobiiltelefoniga helistaja oli naine, kes eelmisel aastal rääkis kuus telefoniga 79 tundi ehk 2,6 tundi päevas. Agaraim sõnumisaatja oli seevastu noormees, kes saatis päevas keskmiselt 52 SMS-i,“ ütles Aron.

Aroni sõnul läks mullune üle-eestiline helistamise rekord Tartumaale, sealne aktiivseim helistaja rääkis kuus keskmiselt 130 tundi ehk üle nelja tunni päevas. „Sõnumisaatjate seas oli taas esikohal Lääne-Virumaa nobenäpp, küll aga vähenesid päevas saadetavate SMS-ide hulk 373-lt 202-le,“ lisas ta.

„Kõige väiksemate rekorditega paistavad silma hiidlased ja saarlased. Seevastu on hiidlased Eestis aktiivseimad mobiilse interneti kasutajad, keskmiselt kasutas mullu üks hiidlane 64,5 gigabaiti internetti,“ märkis Aron.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.