ILMAPROGNOOS: Tugevat tuult ja sadu jätkub mitmeks päevaks

Täna liigub madalrõhkkond üle Botnia lahe Soome ja selle mahedamas lõunaservas sajab Eestis öö hakul lääne pool lörtsi ja vihma, ida pool lund ja lörtsi, hommikul ka vihma. Tuul pöördub kagust edelasse ja on tugev. Päeval sajab vahete-vahel lörtsi ja vihma, õhtu poole algab loode poolt külmema õhu sissetung ja sajuhood muutuvad uuesti lumisemaks. Puhub tugev lääne- ja loodetuul. Õhutemperatuur on öö hakul +2°C-st saartel -1..-5°C-ni Ida-Eestis, hommikuks tõuseb kõikjal 0..+2°C-ni ja püsib nii ennelõunal, õhtupoolikul langeb alla 0°C.

Reedel (24.02.) liigub madalrõhkkond Soomest Karjala suunas ja selle järel sajab öösel veel kohati nõrka lund sadada. Puhub tugev läänekaare tuul. Õhutemperatuur on -4..-10°C. Päevaks jõuab üle Läänemere uus madalrõhkkond, liigub tänastel andmetel üle Leedu itta ja selle tihedam sadu meile ei ulatu. Eestis sajab mõnes kohas nõrka lund. Kui lumepilvede serv ka üle lõunapiiri ulatub, siis on lisanduva lume hulk väike ja piirdub vaid 1-2 cm-ga. Tuul puhub läänekaarest ja on ikka tugev. Õhutemperatuur on 0..-2, Edela-Eestis kuni +1°C.

Laupäeval (25.02.) ulatub Eesti kohale madalrõhkkonna serv. Vahete-vahel sajab nõrka lund. Puhub tugev läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -4..-8, Lääne-Eesti rannikualadel kuni -2, päeval -1..-4, saartel ja läänerannikul 0°C ümber.

Pühapäeva (26.02.) öösel liigub üle Eesti kõrgrõhuhari ja ilm on sajuta. Läänekaare tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on -2..-8°C. Hommikul läheneb merelt madalrõhulohk ja saartel hakkab lund sadama. Päeval laienevad lumepilved üle Mandri-Eesti, saartel läheb sadu üle lörtsiks. Tuul pöördub lõunakaarde ja tugevneb. Õhutemperatuur on -1..+1°C.

Esmaspäeval (27.02.) ulatub madalrõhkkonna serv Eestini. Siin-seal sajab lund ja lörtsi, õhtul võib sadu vesisemaks muutuda. Tuul pöördub lõunakaarde. Õhutemperatuur on öösel 0..-5, päeval -1..+3°C.

Teisipäeval (28.02.) suureneb madalrõhkkonna mõju. Lõunakaarest lisandub soojemat õhku. Sadu läheb üle lörtsiks ja vihmaks. Õhutemperatuur on öösel 0..+2, öö hakul Kirde-Eestis kuni -2, päeval +1..+5°C.

Kolmapäev (1.03.) tuleb madal- ja kõrgrõhkkonna piirimail lörtsi- ja vihmahoogudega ning mõõduka lõunakaare tuulega. Õhutemperatuur on öösel -1..+3, päeval 0..+5°C.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.