Täna Maalehes: Kartulisõda käib juba mitu aastat ja lõppu ei paista

Poeketid on lahtise kartuli hinna nii alla löönud, et kartulikasvatajad ei saa oma kulusidki kaetud. Tartus on Coop aga hinnasõjast välja astunud. Kartulisõda on käinud viimased kolm-neli aastat. Kui poes maksab pesemata kartul kohati 19 senti ja pestud kartul üks euro kilo kohta, siis tekib küsimus, kui palju pesemine maksab.


Teised Maalehe teemad:

Kas kevad ongi käes? Või tuleb sama logisev nagu talv?

Maaleht uuris oma ilmatarkadelt üle Eesti, millist kevadet nad enda kodupaika ennustavad. Kokku pakume kümmekond erinevat tarka vaadet saabuvatele kuudele.

Eri Klas tuli, koputas aknale ja ütles: “Tule, hakkame plära ajama!”

Rahumäel keset juudi kalmistut elav Tiiu Viirsalu pidas Eri Klasiga aastate jooksul lugematuid jutuajamisi, maestro koputas tihti tema majakese aknale. Mida aeg edasi, seda vähem räägiti surmast, nalja sai aga alati. Nüüd hoiab just Tiiu dirigendi hauaplatsil silma peal. “Ta tuli ükspäev ja ütles – vaatasin omale kivi välja. Aga ma ei teagi, kuhu ta selle sokutas.”

Salapärane lipp astub varjust välja

Toomkiriku rodu seest leitud lippu varjutab saladuseloor – mis otstarbeks võis olla vaja trikoloori, mille küljepikkus ulatub nelja meetrini?

Elektrilevi langetab võrgutasu, aga kehtestab nulltarbimisele püsitasu

Peagi peaks konkurentsiamet kinnitama Elektrilevi võrguteenuse hinnamuudatused, mille kohaselt hinna arvestuse tariif langeb, samas kehtestatakse püsitasu neile, kes elektrit ei tarbi või teevad seda vähe. Maaleht vaatas lähemalt, mida see muudatus õieti tähendab.

Juri Lotman 95: vajame siiani lotmanlikku suhtumist teadusesse ja inimestesse

On täiesti võimatu kujutleda professor Juri Lotmanit istumas aias, grillimas Kuuba rummis jahivorstikesi, joomas šampanjat või võtmas viina. Sellega oleks kaasnenud nn seltskondlik jutt ehk lobisemine. Juri Lotman ei olnud lobiseja. Tema sünnist on nüüd möödumas 95 aastat. Peeter Olesk analüüsib lotmanliku suhtumise tähendust.

Riigipea kätlemispeo sünd

Eesti Vabariigi presidendi piduliku vastuvõtu 24. veebruaril algatas Lennart Meri Soome eeskujul. Millest sai aga alguse Soome presidendi aastapäeva vastuvõtu tava?

Pikemalt loe Maalehe digilehest.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.