Avariid, põlengud ja hättasattunud kalamehed – Pärnumaa päästjatele oli nädalavahetus töörohke

27. veebruaril kell 5.42 sai häirekeskus teate liiklusõnnetusest Pärnus Tallinna maanteel, kus kokku olid põrganud kaks sõiduautot. Päästjad likvideerisid mõlemal sõidukil süttimisohu ning katsid välja voolanud õli absorbendiga.

26. veebruaril kell 18.02 teatati häirekeskusele tulekahjust Vändra vallas Vihtra külas. Teataja sõnul tuli mahajäetud laudast suitsu. Päästjad selgitasid sündmuskohal välja, et hoones sees põlesid saepuruplaadid. Tulekahju kustutati lumega. Lauda ümbruses lumel oli näha väiksemaid jalajälgi ning võib oletada, et tegemist oli lastega, kes ilmselt igavusest tuld tegid.

25. veebruaril kell 18.28 sai häirekeskus teate tulekahjust Pärnus Kooli tänaval. Teataja sõnul oli hoovis asuva sauna korstnast näha sädemeid. Päästjad selgitasid sündmuskohal välja, et tulekahju ei olnud ja sädemeid põhjustas intensiivne põlemine küttekoldes. Omanikul soovitati enne korstnapühkija tulekut ahjus tuld mitte teha.

25. veebruaril kell 18.11 sai häirekeskus teate jõejääl hädas olevatest inimestest Pärnus kesklinna silla juures. Teataja oli oma lapsega umbes viie meetri kaugusel kaldast ning ei pääsenud enam tagasi. Päästjad paigaldasid kannatanute ja kalda vahele jätkredeli ning aitasid inimesed tagasi kaldale.

24. veebruaril kell 21.46 käisid päästjad abis liiklusõnnetusel Are vallas Suigu külas. Kraavi sõitnud autost aidati välja juht ning sõidukil likvideeriti süttimisoht.

23. veebruaril kell 10.43 teatati liiklusõnnetusest Vändra vallas Säästla külas. Päästjad tagasid sündmuskohal liiklusohutuse seniks kuni kraavi sõitnud palgiauto oli puksiiri abil tagasi teel.

Saaremaa:

24. veebruaril kell 23 sai häirekeskus teate tulekahjust Leisi vallas Paaste külas. Teataja sõnul põles leegiga saun ning tuli ohusats kõrvalasuvat hoonet ning metsa. Päästjate saabudes põles palksaun leegiga. Kustutustööde käigus lükati ümber korsten, mis oli ohtlikult viltu ning eemaldati palke, et jõuda tulekolleteni. Tulekahju saadi kontrolli alla kell 23.32 ja likvideeriti kell 23.44. Järelkustutustööd lõpetati veidi enne kella ühte öösel.

Raplamaa:

26. veebruaril kell 16.36 sai häirekeskus teate liiklusõnnetusest Märjamaa vallas Nõmmeotsa külas. Päästjad kontrollisid liiklusõnnetuses osalenud sõidukite ohutust ning tagasid sündmuskohal liiklusohutuse.

25. veebruaril kella 18.40 paiku käisid päästjad abis liiklusõnnetusel Rapla vallas Purila külas. Päästjad tagasid sõiduki ohutuse ning andsid kannatanutele esmaabi kiirabi saabumiseni.

25. veebruaril kella 13.23 paiku kutsuti päästjad appi liiklusõnnetusele Kohila vallas Urge külas. Päästjad tagasid sündmuskohal liiklusohutuse ning puhastasid sõidutee liikluseks.

23. veebruaril kell 15.55 sai häirekeskus teate tulekahjust Kaiu vallas Kasvandu külas. Teataja sõnul oli põleng korstnas. Esimesena sündmuskohale jõudnud Kaiu vabatahtlikud päästjad tegid kindlaks, et tulekahju oli korstnas kustunud. Päästjad kontrollisid üle korstna ning pööningu, midagi ohtlikku ei tuvastatud. Tahmapõlengu tagajärjel oli läbipõlenud üks tahmaluuk ning päästjad keelasid seniks kütmise, kuni paigaldatud on uus luuk.

 

Järvamaa:

26. veebruaril kella 5 ajal käisid päästjad abis liiklusõnnetusel Türi vallas Taikse külas. Päästjad kontrollisid kraavi sõitnud sõiduki ohutust ning aitasid selle tagasi teele.

25. veebruaril kell 20.09 teatati häirekeskusele korstna põlengust Kareda vallas Esna külas. Päästjad kustutasid tahmapõlengu korstnas pulberkustutiga.

Lääne-Eesti pommigrupp:

25. veebruaril said demineerijad väljakutse Saaremaale Sõrve, kus metsast oli leitud erinevatest kohtadest suur kogus lõhkekehasid. Kokku leiti 4 käsigranaati, 1 miinipildujamiin ja 16 mürsku. Leidude seisukord oli erinev, need, mis kannatasid transportimist, tehti kahjutuks lõhkamiskohas. Ülejäänud hävitati leiukohal.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.