ILMAPROGNOOS: Ilm on lähipäevil soe ja sajune

Esmaspäeval (27.02.) on ilm väga muutlik. Öösel sajab eemalduva madalrõhulohu mõjul lörtsi ja lund. Puhub võrdlemisi tugev läänekaare tuul. Päeval liigub üle kõrgrõhuhari ja suuremat sadu ei ole ning tuul nõrgeneb. Kuid juba õhtul jõuavad saartele sajupilved ja toovad vihma. Tuul pöördub lõunasse ja tugevneb taas. Õhutemperatuur on öösel 0..-6, Lääne-Eestis kuni +2°C, päeval 0..+3°C, Virumaal võib jääda kraad-paar alla 0°C.

Teisipäeval (28.02.) suureneb Skandinaavia lõunaosast madalrõhkkonna surve ja selle serva mööda liigub sajupilvi üle Eesti, millest tuleb vihma, öösel üksikutes kohtades ka lörtsi. Puhub tugev lõunatuul. Lõunavool toob soojemat õhku ja õhutemperatuur on öösel 0..+4, Virumaal öö hakul veidi alla 0°C, päeval +3..+7°C.

Kolmapäeva (1.03.) öö hakul on sajuhooge hõredamalt ja tuul nõrgeneb. Pärast keskööd laieneb üle Läänemere uus madalrõhkkond. Lõunakaarest lisandub võrdlemisi sooja ja niisket õhku. Aeg-ajalt sajab lörtsi ja vihma, õhtupoolikul sajuhood hõrenevad. Tuul pöördub edelasse ja tugevneb. Õhutemperatuur on öösel -1..+3, päeval +1..+5°C.

Neljapäeval (2.03.) eemaldub üks osatsüklon Karjala poole ja selle järel sajab siin-seal lörtsi, sekka ka vihma. Tuul nõrgeneb veidi. Õhutemperatuur on öösel -1..+2, päeval +1..+4°C.

Reedel (3.03.) jääb Põhja-Euroopat katma mitmeosaline madalrõhuala ja selle serva mööda jätkub niiske õhu vool Läänemere ümbrusse. Õhumass on pisut jahedam ning sajuhood tulevad alla enamasti lörtsina, saartel ja läänerannikul on ka vihma võimalus. Puhub mõõdukas edela- ja läänetuul. Õhutemperatuur on öösel -2..+1, päeval 0..+3°C.

Laupäeval (4.03.) liigub üle Eesti madalrõhulohk. Öösel sajab kohati lörtsi ja lund. Hommikul jõuab tihedam sadu ning päeval sajab aeg-ajalt lörtsi. Läänekaare tuul võib võrdlemisi tugev olla. Õhutemperatuur on öösel -4..+1, päeval 0..+3°C.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.