Raamatukogu fotonäituse “Loetud hetked” külastajad saavad valida oma lemmiku

Haapsalu raamatukogu lugemissaali fuajees on eelmisest nädalast üleval lugemisele pühendatud fotonäitus “Loetud hetked”, mille külastajatel on võimalik valida välja ka oma lemmikfoto.

Lemmikfoto valimine on lihtne. Seal, kus näitus algab, on seina peal leht ümmarguste punaste kleebistega. Iga külastaja võib lehelt kleebise võtta ja panna selle oma lemmikfoto juurde. Foto, mille juures on märtsi lõpuks kõige rohkem punaseid kleebiseid, saab endale Haapsalu lugejate lemmiku uhke tiitli.

Fotonäitus “Loetud hetked” kasvas välja Eesti trüki- ja paberimuuseumi raamatutoa Fahrenheit451 ja veebipõhise eraraamatukogu Bookworld samanimelisest fotokonkursist. Konkursi korraldajad kustusid inimesi püüdma raamatute ja lugemisega seotud hetki. Näitusel on esitletud fotod lugevatest inimestest mistahes olukordades, kus iganes paikades, võimalikes ja võimatutes hetkedes, aga mitte ainult – ruumi on ka avaramale tõlgendusele lugemisest.

Konkursile laekunud fotosid hindas raamatusõpradest ja fotograafiahuvilistest koosnev žürii fotograaf Rene Türgi juhtimisel. Haapsalu raamatukogus on näitus üleval 21. veebruarist kuni märtsi lõpuni. Siit liigub ta edasi teistesse Eesti raamatukogudesse.


Fahrenheit 451 on Tartus Trüki- ja paberimuuseumi juures tegutsev raamatutuba, mis toetab raamaturinglust ja mitmesuguseid lugemisega seotud tegevusi. See on lugude ja lugejate kohtumispaik, kus raamatud tulevad ja lähevad, lood jäävad alles.

Bookworld on Eestis loodud maailma suurim eraraamatukogude platvorm, mis võimaldab kasutajatel tasuta hallata oma erakogu, omavahel laenutada, vahetada, soovitada ja hinnata raamatuid. Samuti on võimalik sõpradega diskuteerida loetu üle.

Liina Valdre
Lääne maakonna keskraamatukogu peaspetsialist lugejakoolituse alal

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.