Kevadine Jazzkaar toob Haapsallu sensuaalset Vahemere hõngu

Isabel Vinardell ja Isabelle Laudenbach. F: Quim Vives

Lisaks Tallinnale on 19.-28. aprillil Jazzkaare kontserdipaikadeks Elva, Haapsalu, Kõltsu, Narva, Otepää, Pärnu, Rakvere, Rapla, Saku, Tartu, Türi ja Viljandi. Üle Eesti esitavad jazzi 13 riigist pärit muusikud.

Kevadiselt kargesse Haapsallu toovad sooja Vahemere hõngu kaks Hispaania artisti Barcelona vibreerivast kultuurielust. Isabel Vinardell ja Isabelle Laudenbach on ühendanud oma energia, et luua ühiselt hingepuudutavat muusikat. Isabel Vinardell on lauljanna, tantsija ja koreograaf, Isabelle Laudenbach aga helilooja ja kitarrist. Nende looming toob kuulajateni flamenko, andaluusia ja vahemerelised kõlad. Kontserdil kohtuvad Hispaania, Katalaani ja Itaalia noodid.

Duona on nad andnud igale palale oma hinguse – lood on lindistatud väga eriilmelistes paikades nagu loodus, mahajäetud hooned ja kodused paigad. Nende eesmärk on tabada hetki, kinnistada heliline võlumaailm salvestustesse ja luua muusikat spontaanselt.

Isabel Vinardell on pühendanud oma elu muusikale ja etenduskunstidele aastast 2001. Ta on kogunud enda loomingusse eri kultuuride värve ja oma bändiga esinenud üle maailma. Koostöös kitarrist Isabelle Laudenbachiga salvestati 2016. aastal debüütalbum “A Solas”.

Jazzkaar Haapsalus:

26.04 kell 19.00 Haapsalu Kultuurikeskus

Isabel Vinardell & Isabelle Laudenbach (Hispaania)

Lisainfo teiste üle Eesti toimuvate kontsertide ja artistide kohta:

http://www.jazzkaar.ee/programm/?jazz=jazzkaar-ule-eesti-2017

Jazzkaar 2017 peaesinejad on viie Grammyga pärjatud lauljatar Dianne Reeves, trummilegend Steve Gadd, klubiduo GoGo Penguin, lauljatar-bassist Meshell Ndegeocello ja fusion-jazz grupp Spyro Gyra.

Jazzkaare kuldsponsor on Danske Bank. Festivali peasponsorid on KAFO, Jazz Pesulad ja Eesti Päevaleht, aastasponsorid My City Hotel, United Motors, Tallink ja Aktaprint. Festivalikeskust aitavad püstitada Prike, Telliskivi Loomelinnak ja kohvikupartner on Reval Café, Dianne Reevesi toob Eestisse Viru Keskus ja festivalile aitab kaasa Kodupaber. Festivali toetavad Kultuuriministeerium, Eesti Kultuurkapital, Tallinna linn, Eesti Autorite Ühing, Poola Suursaatkond ja Poola Kultuuriinstituut, Iisraeli Suursaatkond, Austria Suursaatkond, Hispaania Suursaatkond, Goethe Instituut Eestis, Prantsuse Instituut, Taani Kultuuriinstituut ja Baden-Württembergi liidumaa teadus- ja kunstiministeerium.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.