Margit Prantsus esitleb 11. märtsil Haapsalu Apollo kaupluses raamatut “Minu Iisrael”

Reisihuvilised on oodatud 11. märts kell 13 Haapsalu Apollo raamatukauplusse Margit Prantsuse raamatu „Minu Iisrael. Kuidas tõlkida sabatit” esitlusele. Kohapeal saab kuulata põnevaid reisilugusid raamatu sünniloost, tutvuda autoriga ning küsida raamatusse autogramm.

Margit Prantsus kirjutas raamatu “Minu Iisrael. Kuidas tõlkida sabatit”, mis peegeldab tema kolme aastat Iisraelis. “Läksin otsima vaheldust, sain palju reisida, õppida ja see oli väga põnev. Ma ei plaaninud sinna kolmeks aastaks minna, aga kujunes nii,” rääkis Prantsus ETV saates “Ringvaade”.

Autor jõudis Iisraelis oldud aja jooksul elada religioosses juudi peres, õppida heebrea keelt ja muusikat ning kohtuda omapäraste inimestega. Ta katsus mõista iidsete kommete tausta ja üritas tõlkida sabatit eesti keelde.

“Sellisele ületöötanud eestlasele tundub kohustuslik puhkus harjumatu, aga sellega võib täitsa ära harjuda,” kirjeldas Prantsus sabatit.

Eestisse tagasi meelitas Prantsuse Tõnis Mäe plaat, mis naises koduigatsuse tekitas. “Aeg sai täis“.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.