Haapsalu kultuurikeskuses esineb täna folki ja poppi siduv Islandi duo

Täna kell 19 algab Haapsalu kultuurikeskuses Talvejazz 2017 raames islandi muusikute Ragga Gröndali ja Ragga ja Guðmunduri kontsert.

Islandi lauljatar Ragga Gröndal on tuntud oma unikaalse käekirja poolest, mis põimib ühte folgi ja popi. Ta laulab enamasti islandi keeles, tehes seda varjundirikkalt ja ekspressiivselt. Lauljatar on oma kodumaal tunnustatud artist – teda on tunnustatud lausa neljal korral Islandi Muusikaauhindadega.

Ragga Gröndalilt on ilmunud kaheksa omaloomingulist sooloalbumit ja lisaks kaks albumit Islandi traditsioonilise rahvamuusikaga.

Kitarrist Guðmundur Péturssoniga on ta erinevates ansamblites koostööd teinud juba üle kümne aasta. Duo loomingus peegelduvad muusikute kunstilised kogemused ja tugev side Islandi juurtega.

Tulles kaugelt isoleeritud saarelt, avavad Ragga ja Guðmundur kuulajatele maailma, kus peitub Euroopa vanim kirjalik pärimus. Kuna kirjapandud materjali on säilinud üsna vähe, annab see muusikutele kunstilise vabaduse ning avab akna loomingulisteks helide fantaasialennuks.

Duo muusika on ühtaegu pärimuslik, kaasaegne ning samas hingekeeli puudutav. “Vaimne side mineviku kogemustega kandub geenidega edasi läbi põlvkondade ja see võimaldab avada meie esivanemate kogemusi muusikas. Duo kava pöörab tähelepanu Islandi naiste eluteele läbi aegade,” räägib Ragga Gröndal.

Koosseis:
Ragga Gröndal – laul, klahvpill
Guðmundur Pétursson – kitarrid

Pilet eelmüügis Piletilevis 7 eurot, kohapeal 10 eurot.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.