FOTOD: Lihulas võistlesid Lõuna-Läänemaa koolide õpilased kiirjooksudes

This slideshow requires JavaScript.

Lõuna-Läänemaa koolide spordilapsed said juba kolmandat korda viimase kolme kuu jooksul kokku sisekergejõustikuvõistlustel. Kui esimesel sisevõistlusel võeti mõõtu 25 meetri jooksus, paigalt kolmikhüppes ja topispalliviskes, siis teisel korral toimus eri vanusegruppide vahel kõrgushüppevõistlus. Kolmandal korral, lõppenud nädalal, tulid noored sportlased Lihula spordihoonesse aga selleks, et võistelda huvitavatel sprindialadel.

Noored sportlased pidid ennast proovile panema kolmel alal: stardikiirenduse jooksus, mille distantsiks oli 10 meetrit; 30 meetri sprindis ja kuue joonega joonejooksus.

Kõik kolm ala nõudsid noortelt eri omadusi. Hea start on sprinterite üks kõige tähtsam omadus. 30 meetri jooks nõuab lisaks heale stardile ka lihtsalt kiirust. Ja joonejooks tavalises saalis – sellega tahtsime noortele pakkuda ala, mis sarnaneks õues jookstava 400 meetriga. Kiirust ja vastupidavust nõudev ala.

Kolmel alal saavutatud kohapunktid liideti ja nii selgusid kokkuvõttes parimad. Meie lapsed olid väga tublid ja võistlus huvitav. Kes võitis puhta sprindi, andis punkte ära jälle joonejooksus. Kel õnnestus väga hästi stardijooks, sel jäi ehk vajaka selle hea stardi kordamine 30 meetri jooksus. Kuid kõik osalenud Lihula gümnaasiumi, Kõmsi algkooli, Virtsu kooli ja Vatla algkooli õpilased, kes võistlustel osalesid, väärivad suurt kiitust.

7-8-aastastest poistest pidasid esikoha pärast tulise võistluse Kõmsi lasteaia poiss Karl Reinmaa ja Lihula gümnaasiumi I klassi Joosep Mihkelmaa. Karl oli natukene kiirem. Mõlemale aga tore medal, diplom ja kommi.

9-10-aastastest tüdrukutest kuulus esikoht Kõmsi algkoolis õppivale Helana-Caroly Kukispuule. Hea oli tema 30 meetri võiduaeg 5.65. Järgnesid võitja kooliõde Hanna-Liset Jõgi ja Lihula gümnaasiumi tüdruk Emily Verk.

Sama vanade poiste võistlusel võitis esikoha Vatla poiss Keiro Ristikivi, kes stardijooksu võitis 2,34 sekundiga. Võitjale järgnesid Ats Kaasik Lihulast ja Hugo-Jan Rummel samuti Vatla koolist.

11-12-aastaste tüdrukute võitja oli Kõmsi koolitüdruk Mariliis Vendel. Poistest aga pidas kuus võistlejat maha väga tõsise sprindivõistluse. Lõpuks osutus parimaks Virtsu poiss Geron Noor. Tema stardiaeg oli 2.28 ja 30 meetri aeg 5.37.

Lihula koolipoiss Paul Lomp saavutas II koha. Tema oli kõige vastupidavam joonejooksus 52.18 sekundiga. Kolmas oli Lihula gümnaasiumi õpilane Timmo Kaasik. Tema näitas parimat aega 30 meetri jooksus – 5,34.

13-14-aastaste tütarlaste arvestuses läks esikoht Virtsu koolis õppivale Trinity Õismetsale. Tema võitis kõik alad, neist 30 meetri jooksu 5.00 sekundiga. Teise koha sai Melani Alpius Kõmsi koolist ja kolmanda koha Astrid Põhako Vatla algkoolist.

Poiste arvestuses võitis Lihula gümnaasiumi õpilane Virgo Vallik. 30 meetrit läbis ta 4,49-ga ja kuus joont puudutas 46.04 sekundiga.

15-16-aastaste neidude arvestuses võitis Kerli Ristikivi Virtsu koolist. Kerli oli kiire nii stardis kui ka 30 meetri jooksus, ajad vastavalt 2.27 ja 5.07 sekundit. Teise koha võitis Anett Aavik Lihula gümnaasiumist, kes oli vastupidavaim joonejooksus – aeg 51.58. Kolmanda koha saavutas Kristiina Kukk Virtsu koolist.

Noormeeste arvestuses võitis Virtsu kooli õpilane Kaaro Saatmäe, kelle 30 meetri aeg oli 4.45 ja joonejooksus sai ta kirja 44.68.

17-18-aastaste neidude esikoha võitis Lihula gümnaasiumi 11. klassi õpilane Hanna Hatto.

Noormeeste esikolmik oli Martin Teppan, Krismar Liiv, Hergo-Herich Vald. Võidumehe stardijooksus mõõdeti ajaks 2.12(!), 30 meetrit sprintis ta 4.44 ja joonejooksus sai ajaks 42.77. Kõik noored õpivad Lihula gümnaasiumis.

õuna-Läänemaa noori ootab sisekergejõustikus ees veel neljaski võistlus. Aprillis võisteldakse Lihulas hüpete mitmevõistluses.

Jaanus Getreu

Fotod: Siive Knäzeva

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.