MAALEHT: Talunik võitles oma küla Harjumaalt Läänemaale

Kui Eesti riik tagasi tuli, nurises ise mõtlev talumees Urmas Sepp, et ta elab Harjumaa poolt okupeeritud Läänemaa aladel. Nüüd sai võõrvõimu aeg läbi ja Sepp pidas meeleoluka paraad, kirjutab Maaleht.

Urmas Sepp on selge sõna ja vägeva teoga mees. Kahe tugeva jalaga toetub ta ema liinis päritud talu maadele ning soovib ise vaadata, on maailmas tehtavad teod ja mõeldavad mõtted tema meelest õiged või valed.

Erilise visadusega püsib mees oma esiisade ja mineviku küljes. Mitte et ta ajalugu oleks tudeerinud, õppis hoopis põllumajanduse mehhaniseerimist. Ühel hetkel tuli aga kodutallu tagasi ning hakkas isa-ema ning õe-venna nõul ja toel peremeheks. “Isamaa südames ja lipud lehvimas,” täiendab mees.

Juba noore mehena jõudis Sepani teadmine, et nende talu asub ajaloolisel Läänemaal. Lihtsalt ühel hetkel, nn majandite ajal, oli mugav lõigata mõned Läänemaa külad Harju rajoonis toimetanud ühismajandi koosseisu.

Pikemalt loe Maalehest.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.