Eesti rahateaduste olümpiaadil osalevatest läänlastest on kõrgeimal kohal Marlene Schwindt Haapsalu põhikoolist

Eesti rahateaduste olümpiaadil on käsil viimane võistlusnädala. Võistlus peetakse 14. hooaega järjest ja läbiviijaks on MTÜ Tuulberg.eu Liiga.

Sel hooajal on läänemaalaste esinemine ootamatult tagasihoidlik. Erandiks on Marlene Schwindt Haapsalu põhikooli 8b klassist, kes hoiab hetkel kümnendat kohta üldarvetuses ja on lausa hõbemedalikohal põhikooli arvestuses.

Märkimisväärne on ka Virtsust pärit Pärnu Koidula gümnaasiumi 12. klassi õpilase Toomas Vestli 19. koht üldarvestuses.

Ülejäänud Läänemaa osalejad on hetkel tagasihoidlikumatel kohtadel. Varasematest olümpiaadidest korduvalt osa võtnud 2015. aasta hõbemedaliomanik Olari Nebokat Tallinna majanduskoolist asetseb praegu 33. kohal ja Tauri Türkson (Tallinna tehnikakõrgkool) 58. kohal, Kaspar Karja Läänemaa ühisgümnaasiumist 64. kohal ja Piia Tomingas Läänemaa ühisgümnaasiumist 114. kohal.

Veel osalevad Läänemaalt Karina Kaur (Haapsalu põhikool, 103. koht), Sixten Kaljuste (Haapsalu põhikool, 115. koht), Maria Allkivi (Haapsalu põhikool, 133. koht), Matteus Küünarpuu (Haapsalu põhikool, 134. koht) ja Raimond Hargats (Haapsalu põhikool, 136. koht). Kokku osaleb sel aastal olümpiaadil 154 noort üle kogu Eesti.

Olümpiaadi liidritel on väga kõrged tulemused ja võrdsed seisud. Juhtimas on Patric Lõhmus Tallinna inglise kolledžist, järgnevad Hans Markus Kalmer Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumist ja Markus Meier Tartu Hugo Treffneri gümnaasiumist.

Olümpiaad koosneb kahest osast – teooriast ja praktikast. Teoorial on kolm komponenti: majandus- ja poliitikaennustused, teooriaküsimused ja majandusmatemaatika ülesanded.

Praktikas tuleb oskuslikult säästa 1200-eurost rahasummat, seda on võimalik hoiustada või investeerida aktsiatesse ja fondidesse. Enamik on investeerinud ja tavaliselt hea kasumitootlusega, millega saadakse punkte juurde.

Olümpiaadi koduleht asub siin.

Heinar Tuulberg
olümpiaadi moderaator

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.