TÄNA MAALEHES: Eesti veefirmad sõdivad ürgse bakteriga, mis ummistab kõik filtrid

Veeteadlane Kai Künnis-Beres ütleb intervjuus Maalehele, et põhjavee mikrobioloogiliste uuringutega tuleks alustada võimalikult ruttu, sest kuni neid uuringuid süvitsi ei tehta, ei saagi teada, miks kallid veefiltrid muutuvad Eesti tingimustes bakteritele pesaks.

Omniva külvab külad pakiautomaatidega üle

Omniva investeerib Baltimaade suurima pakiautomaatide keti arendamisse viie aastaga 20 miljonit eurot, keskendudes pisematele paikadele. Maaleht uuris, kas pakiautomaat tuleb nüüd postiljoni asemele?

Leelo Tungal läks kooli juba nädalavanuselt

Tallinnas sündinud, kuid juba nädalavanusena Ruilasse toodud Leelo Tungal on sellele kohale jäänudki truuks. Ei lüpsa küll lehma ega karjata kitsi, peab hoopis koera. Ütleb, et üks koer on teise inimese eest. Koera nimi Jürka. Maaleht saatis Ruilasse külla oma Jürka, Jüri Aarma.

Lembit Ulfsak – alati kohal, kui oli õige aeg

Läks mees, kes on kui puu hääl, kes koputab, ja on kohal alati, kui jälle on õige aeg, kirjutab Margus Mikomägi. Maalehes meenutavad lahkunud sõpra Elle Kull, Leonhard Lapin ja Marje Metsur.

Õnnelik Enn Vetemaa 

Ta oli üks viimane jalutaja – nagu neid me suurte luuletajate-kirjanike seas on olnud –, keda ikka vanalinnas oma tiirul kohtas, kelle mälus pakitses palju pisikesi lugusid, kelles oli veel vanast peastki alles poisike, kes tegi nalja iseenda ja oma värsside üle, kes võis küll vaadata tagasi elule ja olnule ja inimestele ka kriitilise pilguga, aga polnud pahatahtlik. Kirjanikud Jürgen Rooste ja Jaak Jõerüüt meenutavad Enn Vetemaad.

Millest räägivad kuulutustahvlid?

Maalehe palvel sõitsid fotograafid Eestis ringi ja pildistasid kuulutustahvleid. Kuulutustulp küla keskel või bussijaamas peegeldab väga kõnekalt kohalikku eluolu. Kirev pildigalerii vahendab teateid nii paber- kui ka digilehes.

Eestlase turps tahab maailma vallutada

Tartu Ülikooli teadlane keemiadoktor Jüri Liiv leiutas turbal põhineva turpsi – ainulaadse keemiavaba maheväetise, mis paneb taimed kiiremini kasvama ja on ühtaegu ka mullaparandaja.

Maalehe suur raamatusari “Eestile elatud elud”

Nüüd saame valjult välja öelda: Maalehe juubeliaasta saab väärika jätku, sest ilmavalgust näevad 30 esinduslikku raamatut olulistest eestlastest. Sarja avaraamatuks on Eesti suurima riigimehe Lennart Meri lugu.

1000 ametnikku Tallinnast välja

Eelmise valitsuse kavast viia Tallinnast mujale Eestisse 3300 töökohta on järele jäänud vähem kui kolmandik. Umbes ühe tuhande töökoha pealinnast ära kolimise asemel on nüüd siiski selgem plaan, mis määratleb ministeeriumide kaupa mujale viidavate kohtade arvu ning ka tähtajad.

Loe Maalehte veebis siit.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.