Ohtlikud lõkked ja kulupõlengud tõid päästjatele palju tööd, kohal käidi Haapsalus ja Uuemõisas

8. aprillil kell 18 sai häirekeskus teate lõkkest Haapsalus Männi tänaval. Teataja sõnul oli lõke liiga suur ning suits häiris naabreid. Päästjad selgitasid välja, et lõke ei vastanud tuleohutusnõuetele, puudusid esmased kustutusvahendid. Lõke kustutati.

7. aprillil kell 17.22 teatati häirekeskusele kulupõlengust Uuemõisas Tallinna maanteel. Päästjad selgitasid sündmuskohal välja, et põles umbes 400 ruutmeetrit kulu. Põleng kustutati kell 17.38.


Möödunud nädalavahetus tõi endaga kaasa hulga maastikupõlenguid. Enamik neist sai alguse lõkkest. Hea on teada, et paljudel juhtudel olid lõkke tegijatel tagatud esmased tulekustutusvahendid, kuid sellest ei piisa, kui väljas puhub tugev tuul.

Lõket ei tohi teha, kui tuule kiirus on üle 5,4 meetri sekundis. Tuul kannab sädemeid kiiresti edasi ning see võib märkamatult süüdata kuiva kuluheina või pinnase. Tuulise ilmaga levib kulupõlengul tuli väga kiiresti ja kogemusteta inimene ei saa selle kustutamisega omal jõul hakkama.

Ka päästjatel võib tuulise ilmaga põlengule väga raske piiri panna. Vähem tähtsam pole siinjuures see, et kulupõlengu kustutamisega hõivatud päästemeeskonnad ei pruugi jõuda piisavalt kiiresti abivajajani, kui samal ajal leiab aset mõni suurem õnnetus.

Saaremaa:

8. aprillil kell 19.51 kutsuti päästjad appi Kuressaarde Uus-Roomassaare tänavale, kus teataja sõnul oli ahju tehtud tuli, kuid ahi oli sisse kukkunud. Päästjad kustutasid ahjus tule ning tühjendasid ahju laest alla kukkunud kividest ja põlenud tukkidest. Perenaisel soovitati kutsuda asja kontrollima pottsepp.

Raplamaa:

8. aprillil kell 20.10 sai häirekeskus teate tulekahjust Kehtna vallas Kalbu külas. Teataja sõnul oli hoone suitsu täis. Päästjad selgitasid sündmuskohal välja, et tulekahju ei olnud, üle oli kuumenenud elektriradiaator.

8. aprillil kell 17.30 teatati häirekeskusele kulupõlengust Kaiu vallas Karitsa külas. Esimesena sündmuskohal jõudnud Kaiu vabatahtlikud päästjad selgitasid sündmuskohal välja, et põles umbes 0,5 hektarit pinnast. Tulekahju kustutati esmaste kustutusvahenditega. Esialgsetel andmetel sai põleng alguse lõkkest.

8. aprillil kell 14.30 teatati häirekeskusele kulupõlengust Märjamaal Rangu tänaval. Teataja sõnul põles kulu hoonete läheduses ning alguse sai ilmselt kontrolli alt väljunud lõkkest. Päästjad kustutasid umbes 50 ruutmeetri suuruse põlenguala.

Pärnumaa:

8. aprillil kell 20.15 sai häirekeskus teate, et Pärnus Johann Voldemar Jannseni tänaval on tanklas kütus maha voolanud. Päästjad korjasid reostuse kokku.

8. aprillil kell 19.17 sai häirekeskus teate kulupõlengust Koongas. Päästjate saabudes põles umbes 100 ruutmeetrit kulu. Tulekahju kustutati kell 19.52. Esialgsetel andmetel võis tulekahju alguse saada sellest, et lapsed mängisid tulega.

8. aprillil kell 16.37 teatati häirekeskusele, et Halinga vallas Tarva külas põles maantee ääres kulu. Päästjad kustutasid umbes 1.5 hektari suuruse ala kell 17.38. Esialgsetel andmetel võis tulekahju alguse saada järelevalveta lõkkest.

8. aprillil kell 16.17 teatati häirekeskusele, et Häädemeestel Lille tänaval põles majade vahel kulu. Päästjate saabudes oli kulupõleng inimeste enda poolt kustutatud.

8. aprillil kell 15.32 teatati häirekeskusele, et Uulu külas Paradiisi teel põles majade läheduses kulu. Põleng kustutati. Esialgsetel andmetel sai tulekahju alguse lõkkest.

8. aprillil kell 13.51 sai häirekeskus teate kulupõlengust Tõstamaa vallas Kõpu külas. Teataja sõnul põles umbes 20 ruutmeetrit pinnast ning süttis see lõkkest. Päästjad kustutasid umbes 20×60 ruutmeetri suuruse põlengu ala kell 14.23.

7. aprillil kell 18.36 teatati häirekeskusele sõiduki tulekahjust Pärnus Rannapargis. Päästjate saabudes olid inimesed ise tulekahju pulberkustutiga tulekahjule piiri peale saanud, päästjad likvideerisid põlengu veega. Esialgsetel andmetel võis tulekahju alguse saada lühisest.

7. aprillil kella 9.55 paiku käisid päästjad abis liiklusõnnetusel Pärnus Lõuna tänaval. Liiklusõnnetuses osalenud sõidukitel likvideeriti süttimisoht.

Järvamaa:

9. aprillil mõni minut peale südaööd sai häirekeskus teate tulekahjust Türil Tallinna tänaval. Teataja sõnul oli kolmekordse kortermaja trepikoda suitsu täis. Päästjad selgitasid sündmuskohal välja, et maja keldris põles praht. Päästjad kustutasid põlengu ning tuulutasid ruumid.

8. aprillil kella 21 paiku käisid päästjad abis liiklusõnnetusel Järva-Jaani vallas Kuksema külas. Päästjad likvideerisid avariilisel sõidukil süttimisohu.

8. aprillil kell 15.21 teatati häirekeskusele kulupõlengust Ambla vallas Aravetel Hobukopli tänaval. Teataja sõnul sai põlen alguse lõkkest. Kell 15.52 tulekahju likvideeriti.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.