Üle Eesti algavad RMK orienteerumispäevakud

Sel nädalal saavad hoo sisse RMK Eestimaa orienteerumispäevakud. Üle Eesti toimub enam kui 300 päevakut, mille abil loodab Eesti Orienteerumisliit ala harrastajate hulka hüppeliselt suurendada. Mullu osaleti päevakutel 51 300 korda, tänavu loodetakse jõuda 60 000 osaluskorrani.

Esimesed päevakud toimuvad sel nädalal Tallinnas, Põlvas, Läänemaal, Lääne-Virumaal, Raplas, Tartus, Võrumaal, Värskas ja Pärnumaal.

Orienteerumisliidu esindaja Mait Tõnissoni sõnul on orienteerumine hobi, mis parandab nii vaimset kui ka füüsilist tervist ning sellega tegelemine jõukohane pea igaühele. “Orienteeruda võib igas vanuses, igal aastaajal ja just sellise koormusega, nagu on jõukohane,” rääkis ta.

Päevakute korraldajad pööravad tähelepanu ka sellele, et sündmusest saaks osa võtta kogu perega. Nii on paljudel päevakutel olemas tillu- ja nöörirajad lastele alates 3. eluaastast ning mitmes kohas, näiteks Tallinna orienteerumisneljapäevakutel, tagatud lastehoid.

Sel aastal sõlmis Eesti Orienteerumisliit kolmeaastase koostööleppe RMK-ga, kelle tegevuse üheks eesmärgiks on propageerida looduses liikumise võimalusi ja tervislikke eluviise.

“Metsamehed on juba oma loomult orienteerujad ja loomulikult näeme me hea meelega, kui üha rohkemad eestimaalased avastavad selle ala võlud,” kommenteeris koostööd RMK esindaja Ulvar Kaubi. “Kus mujal kui ise metsas liikudes saab veenduda selles, et mets ei hakka Eestimaa pealt otsa saama ning et hüvesid, mida mets meile pakub, on rohkelt – mets kui elupaik, mets kui puidu saamise allikas, mets kui hingekosutus ja koht, kus on mõnus liikuda.”

RMK on Eesti orienteerumisklubidega koostööd teinud aastaid, pakkudes sobivaid maastikke ja arvestades oma tööde planeerimisel orienteerujate soovidega.

RMK Eestimaa orienteerumispäevakute kohta leiab infot veebilehelt www.paevakud.ee ja sarja Facebooki lehelt. Päevakuid korraldavad 18 orienteerumisklubi üle Eesti, igal oma orienteerumispäevakute sari.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.