HÕFFil võistlevad Euroopa parimad lühifilmid

Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival pakub taas eksklusiivset valikut Euroopa parimatest lühikestest õudus-, ulme- ja fantaasiafilmidest. See on osa prantsuse legendaarse filmiillusionisti Georges Mélièsi järgi nime saanud mainekast konkursist, mida korraldab Euroopa fantaasiafilmide festivalide föderatsioon, kuhu ka HÕFF juba aastaid kuulub.

Konkursi tulemusena selgub Euroopa parim fantaasiafilm, mis pärjatakse maailmas väga hinnatud Méliès D’or´i ehk Kuldse Mélièsi preemiaga. Haapsalus leiab aset üks konkursi osavõistlustest, mille võitja pälvib koos Méliès d’Argenti ehk Hõbedase Mélièsiga otsepileti lõppvooru.

See on haruldane võimalus näha Euroopa kõige silmapaistvamaid fantaasia, ulme- ja õudusfilmi žanrite lühifilme, rääkisid Henryk Johan Novod ja Ra Ragnar Novod, kes on HÕFFil näidatavate lühifilmide programmi kuraatorid.

Kokku on võistlusprogrammis kaheksa filmi, mille teemaring ulatub eksklusiivsest intervjuust Surmaga postapokalüptiliste maailmapiltideni ja pikkus kuuest minutist kahekümne minutini. Tuntumate režissööride töödest on esindatud „Trolliküti” ja „Tundmatu naise lahkamise” autori André Øvredali painajalik film „Tunnel”. Prantslase Izù Troini kõheda ja pingelise animafilmi „Metsik” puhul on aga tegu suisa rahvusvahelise esilinastusega.

Filme hindab žürii, kuhu kuuluvad HÕFFi avafilmi „Väikesed kuritööd” režissöör Evan Katz ja Eesti filmistsenarist ja -kriitik Greta Varts.

Võistlusprogrammi täiendab maailma lühifilmide eriprogramm „Väikesed luupainajad”, mis viib rännakule kummalistesse maailmadesse ja fantaasia piirialadele, kus miski pole nii, nagu paistab. Selle programmi filmid näitavad, kuidas on võimalik lühiformaadi vahendusel tekitada perfektset õudust ja pinget.

Programmi kuulub 10 linateost ja suurte kõrval on esindatud ka sellised huvitavad filmimaad nagu Leedu ja Albaania.

Méliès’ programm toimub tänavu viiendat korda. Eelmisel aastal võidutses prantslaste-belglaste ühistööna valminud “Must karu”, mille režissöörideks on Mèryl Fortunat-Rossi ja Xavier Seron.

Võistlusprogrammi seansid on kavas laupäeval, 29. aprillil kell 14 ja pühapäeval, 30. aprillil kell 13.15. Eriprogrammi seansid reedel, 28. aprillil kell 19.45 ja pühapäeval, 30. aprillil kell 11. Kõik linastused leiavad aset Haapsalu Kultuurikeskuse väikeses saalis.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.