TÄNA MAALEHES: Aino Perviku digielu – mobiil–ID ja üle 2000 Facebooki-sõbra

Kui eakanagi huvitavat elu elavaid mehi ja naisi liigitatakse iginoorteks, siis 22. aprillil 85. sünnipäeva tähistav kirjanik Aino Pervik on lausa diginoor – tal on Facebookis paar tuhat sõpra ning mobiil-IDd kasutab ta sama edukalt kui eakaaslased arvelauda.

10 aastat pronksiööst

Maalehe eriküljed pronksiööst annavad pildi sellest, mida arvavad vene noored Eesti elust praegu, Katrin Raik ja Mihhail Lotman kirjutavad meie õppetundidest ning Argo Ideon tõdeb, et pronkssõdur on jätkuvalt Venemaa relvastuses.

Eesti uudne idee: kõigile kaupadele olgu täpne koostis peale kirjutatud

Ametnikud on Eesti ELi eesistumise ajaks välja mõelnud ökoinnovaatilise lahenduse, mille ellurakendamine tooks inimestele sama palju kasu kui toiduainete koostisosade teadmine. Eesti ettepanek Euroopale on varustada tarbekaubad kahjulike koostisainete loeteluga.

Mälulünkade teket pole vaja karta

Teaduskirjanik Tiit Kändler kirjutab Maalehes mälust. Tundub, et mida vanemaks saame, seda enam unustame. Kuid miks?

Linnainimesed “Elust maal”: lehm on lahe, meel on hea

“Töö on kõikjal, aga armastus jäi maale. Sõnnik rokib! Lehm meeldis, muu oli pask. Sain teada, kust kanad tulevad. Värve ja närve tahavad saagida.” Seda ja paljut muudki saab teada, kui lugeda eelmise nädalaga Tallinna Kunstihoones lõppenud näituse “EKL ja Maaleht esitlevad: Elust maal” külalisteraamatut.

Eesti ettevõtja plaanib Portugali ja Aafrikasse rajada putukafarmid

Ettevõtja Erlend Sillal tekkis aastaid tagasi Hiinat külastades idee, kuidas leevendada maailma näljahäda. Tema nägemusel võiks meil liha asemel krõmpsuda hammaste all kilk ja ritsikas. Nüüd rajab ta Portugali ja Aafrikasse putukafarmid.

Tartu koolide tulevik: loovainetes hindeid ei panda

Kuna muusikas, kunstis, tööõpetuses ja kehalises kasvatuses on õpilaste anded erinevad, ei tasuks vähem andekaid seepärast ka kehva hindega karistada, leitakse Tartus.  Maaleht kirjutab, mis Tartu koolides juhtuma hakkab.

Ingmar Muusikuse fotoreportaaž tedremängust

Kevadine mäng on tetredele aasta olulisim ettevõtmine. Siin kohtuvad kuked kanadega, siin pannakse alus uuele põlvkonnale. Maalehes fotograaf Ingmar Muusikuse värske pildiseeria tedre pulmast.

Lugu sellest, kuidas Eesti endale piirjooned joonistas

Eesti kaardist võib rääkida juba Läti Henriku aegadest peale, ükskõik siis, mis kubermangu-jooned hiljem ühte keelt rääkiva rahva maad poolitasid, väidab ajaloolane Lauri Vahtre. Jüri Aarma kirjutab sellest, kuidas Eesti endale piirjooned sai.

Loe Maalehte siit.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.