Läänemaa kergejõustiklased võitsid murdmaajooksu Eesti meistrivõistlustel kõrgeid kohti

Kõik võistlustel osalenud Läänemaa sportlased ja nende juhendajad Jaanus Getreu ning Peeter Kallas.
F: Krismar Liiv

Murdmajooksu meistrivõistlustel saavutasid parimad tulemused Läänemaa Kergejõustikuklubi sportlased. Esile tuleb tõsta Lihula gümnaasiumi kolme noormeest, kes kõik lõpetasid esikaheksas.

Tütarlaste U14 vanusegrupi 1 km jooksus tegi tubli jooksu Haapsalu Kergejõustikuklubi esindaja Emma-Katharina Hein. Ajaga 4.13 saavutas ta 30 jooksja hulgas korraliku 13. koha.

Tütarlaste U16 vanusegrupi 1,5 km distantsil oli jooksjaid 28. Äsja USA-st treeninglaagrist naasnud Keity-Liina Kallas Haapsalu Kergejõustikuklubist saavutas kõrge 8. koha. Tema ajaks mõõdeti 7.22.

Korralikult jooksis ka Läänemaa Kergejõustikuklubi sportlane Trinity Õismets. Virtsu koolis õppiv Trinity jooksis välja 12. koha, tema aeg oli 7.32. Trinity kooliõde ja klubikaaslane Kristiina Kukk oli selles jooksus 25.

Kuldne kolmik: Lihula poisid Krismar Liiv, Virgo Vallik, Martin Teppan. F: Krismar Liiv

Tütarlaste U18 vanusegrupis jooksid neiud 2 kilomeetrit. Siin tegi hea jooksu Läänemaa Kergejõustikuklubi jooksja Kerli Ristikivi. 9. koht tuli Virtsu koolis õppivale sporditüdrukule ajaga 9.22.

Poiste U16 vanusegrupi 2 km distantsil tegi väga hea jooksu 2016. aasta Eesti murdmaajooksu noorte karikavõistluste 2. koha omanik Virgo Vallik. Seitse aastat jalgpalliga tegelenud noormees võitis 22 jooksja konkurentsis ajaga 7.22 kõrge 5. koha. Pronksmedalist jäi puudu üheksa sekundit. Virgo õpib Lihula gümnaasiumi seitsmendas klassis.

Poiste U18 vanusegrupi 3 km jooksus tuli Eesti meistritiitlit püüdma koguni 28 jooksjat. Ka siin olid Läänemaa Kergejõustikuklubi jooksjad tublid. Mitmekordne Eesti omavanuste meister staadionijooksudes Martin Teppan näitas temale just mitte kõige sobivama pikkusega distantsil head minekut. Ajaga 11.00 saavutas ta väga hea 6. koha.

Martini klassivend Lihula gümnaasiumi 10. klassist Krismar Liiv jäi maha ainult viie sekundiga ja oli 11.05-ga 7.

Ka kolmas jooksumees oli sel distantsil Läänemaa Kergejõustikuklubi esindamas. Tambet Järve sai ajaga 11.26 16. koha. Kõik nimetatud Läänemaa Kergejõustikuklubi tüdrukud-poisid osalevad Lihulas kas jalgpalli- või kergejõustikutreeningutel.

Täiskasvanutest oli Läänemaalt jooksurajal üks jooksumees. Läänemaa Kergejõustikuklubi sportlane Argo Jõesoo oli meeste 4 km distantsil veel 800 meetrit enne lõppu esiviisikus, kuid lõpuks taandus Enn Selliku õpilane 21 jooksja konkurentsis kuuendaks, aeg 12.32.

Jaanus Getreu

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.