Läänemaa kodanikeühendused on aktiivsed rahataotlejad

Kodukant Läänemaa tegevjuht Ene Sarapuu.
Kodukant Läänemaa tegevjuht Ene Sarapuu.

Aprilli keskel lõppes Kodukant Läänemaa LEADER meetme taotlusvoor, mis oli suunatud mittetulundusühingutele, sihtasutustele, kohalikele omavalitsustele ja seltsingutele. Taotlusvoor oli avatud 3.-17. aprill ja taotlusi sai esitada e-pria keskkonnas.

Meetme eesmärk on elukeskkonna parendamine, mis hõlmab nii piirkonna eripära ja kultuuripärandi hoidmist ja arendamist kui ka teenuste kättesaadavuse parandamist. Olulisel kohal on ka tagasi- ja sisserände soodustamine ning koostöö ja võrgustumisega seotud tegevused.

Taotlusvooru esitati kokku 35 projekti, neist 16 alameetmesse 2.1. ja 19 alameetmesse 2.2. Esitatud projektide maksumus kokku oli pisut üle 1,8 miljoni euro ning toetust soovitakse saada ligi 1,5 miljoni euro ulatuses.

Raha Kodukant Läänemaa LEADER meetmes on aga veidi üle poole miljoni euro ning tuge saab anda ainult umbes kolmandikule projektidest.

Taotlejate hulgas oli 27 mittetulundusühingut, 3 sihtasutust, 3 usulist ühendust ja kaks omavalitsust. Esitatud projektitaotluste hulgas oli ka viis üle-maakondliku ulatusega projekti muuseumite, turismi, hariduse ja spordi valdkondadest.

“Taotlejad Läänemaal on tublid. Esitatud on mitmeid omanäolisi projekte lähtudes piirkonna vajadustest. Oleme alustanud projektide tehnilise kontrolliga. Seejärel alustab hindamiskomisjon oma tööd, mille alusel moodustatakse projektidest pingerida,” kommenteeris Kodukant Läänemaa tegevjuht Ene Sarapuu. “Veebruaris lõppenud ettevõtlusprojektide osas hindamine käib ja tulemused avalikustame mai teises pooles. Oleme hindamiskomisjoniga külastanud suuremaid investeeringuprojekte ning plaanime teha seda ka aprillikuu taotlusvooru esitatud projektide puhul.”

Järgmised Kodukant Läänemaa LEADER taotlusvoorud avanevad 2018. aastal. Taotlusvoorude ajakava kinnitab Kodukant Läänemaa üldkoosolek aasta teises pooles.

Kaja Karlson
MTÜ Kodukant Läänemaa

One Response to "Läänemaa kodanikeühendused on aktiivsed rahataotlejad"

  1. uskmatu+toomas   29. apr. 2017 at 08:03

    Millal lõpeb see õpitud abitus või nn. raha lunimine.Millest suuremat osa kasutatakse mõtetute tegevuste toetamiseks.Saame maksumaksja raha,käime ringi ajame Bla Bla Bla ja sajad tuhanded ongi lännu ! Kõik toimub nii nagu omaegne pr.Ilvese Welcom to … või nagu tänapäeva kivirahn ,metssiga -kuidas kellegile meeldib seda nimetada !!

    Vasta

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.