TÄNA MAALEHES: Poolte kinnistute piirid kulgevad kaardil valesti

Maa-ameti kaardirakendustele kantud katastriüksuste piirid ei pruugi klappida looduses olevatega, kuna maareformi algusaastatel kanti suur osa piire katastrikaardile vaid vanu kaarte pliiatsiga ümber joonistades.

UFO-uurija Igor Volke: Jeesus Kristus võis olla tulnukas

“Me ei ela praegu tõejärgses, vaid hoopis tõe-eelses maailmas,” ütleb üle 35 aasta ufojuhtumeid uurinud Igor Volke intervjuus Margus Mikomägile. Seda, mida uurida, tuleb tema sõnul üha juurde. Maalehest saab teada, kus võib Eestis tulnukaid kohata ning millist saladust varjab Vatikan.

PRIA pakub ohtlikule taimele toetust

Taimetundjad märkasid PRIA uues toetuskavas kummalist vastuolu. Põllupidajad saavad nüüd toetust küsida ka kurdlehise kibuvitsa kasvatamise eest, mis on kuulutatud ohtlikuks võõrliigiks.

Ivo Linna: Tarmo Pihlap oli lihtsalt loodud olema solist

Tarmo Pihlapi 65. sünniaastapäeva puhul meenutab Maalehes oma lähedast sõpra ja lavakaaslast Ivo Linna. “Tarmo kodus sain esimest korda elus teada, mis tunne on minna sooja vanni. Minu senine elu oli käinud ilma vannita,” räägib ta, kuidas algas nende sõprus.

Maaleht avaldab aasta parimad loodusfotod

Rohkem kui 6200 fotot 852 autorilt, lisaks 90 liikuvat pilti ehk loodusvideot 50 autorilt. Selline oli tänavuse, arvult juba 17. “Looduse aasta foto” võistluse saak. Maaleht näitab nii paber- kui ka digilehes aasta parimate fotode galeriid.

Üksik pensionär: miks vale aadress võtab toetuse?

Uus toetus on paljud eakad ärevile ajanud – eriti need, kes heast südamest mõne abivajava inimese oma elamisse sisse kirjutanud. Mõni saab aga üllatusega teada, et elab võõra inimesega kokku. Nii juhtus 81aastase Aarno Horniga, kes elab Valgamaal Soe külas kohaliku Tiri kauplusega samas majas. Seetõttu ta aga üksi elava pensionäri toetust ei saa.

Maaelutoetuste tulevik: rohkem raha kogukonnale

Eurotoetuste jagamise põhimõtted muutuvad. Euroopa Parlamendi põllumajanduskomitee esimees Czesław Adam Siekierski ütles Maalehele, et rohkem tuleks suunata raha maaelu arengu toetusteks.

UUED SUVELAVASTUSED. Mida vaadata, kuhu sõita?

Eesti teatri suvehooaeg tundub taas huvitavam kui lavastuste mass, mis esietendub talviti. Teatripilt on meil kirju nagunii. Margus Mikomägi  annab soovitusi, mida tasub vaadata ja kuhu sõita.

Loe kõigest pikemalt Maalehe digilehest.

One Response to "TÄNA MAALEHES: Poolte kinnistute piirid kulgevad kaardil valesti"

  1. uskmatu+toomas   27. apr. 2017 at 08:23

    Vabariigi algusaastail tegelised maamõõtmisega geodeedid kelle varustuses oli mõõdulint,harkjalg ja niveliir millega pandi paika kinnistu piirid ca 2-3 meetri täpsusega.Nüüd kujutage ette kui kinnistu ühe külje pikkus on ca kilomeeter kui suur on valesti mõõdetud maa suurus.
    Minu kinnistu ülemõõtmisel tuli 1 hektari kohta piire nihutada naabrite poole ca 200 ruutu.

    Vasta

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.