Läänemaa kukkus ootamatult järsult ühes olulises siseturismi näitajas

Nii Eesti välis- kui ka siseturism võtab aina hoogsamaid pöördeid. Eelmisel aastal suurenes majutusasutustes peatunud inimeste arv 7%, mis on juba hea tulemus, kuid suurt edasiminekut näitab ka see, kui palju eestimaalased kodumaal ringi sõitsid.

Kui majutusasutuste statistika näitab ainult seal olnud ööbimisi, siis tegelikult ööbivad Eestis ringi sõitvad inimesed ka paljudes muudes paigades ja teevad seda usinasti. Näiteks matkates telgis, ühiselamus, tuttavate juures kodus või miks mitte ka autos. Need numbrid koos hotellides ja külalistemajades viibimistega on aukartust äratavalt suured.

2015. aastal käisid Eesti elanikud ööbimisega sisereisil 2,704 miljonil korral. Mullu oli aga ööbimisega sisereiside hulk suurenenud ligi 3,254 miljoni korrani.

Peaaegu kõigi maakondade näitajad paranesid ja kõigil Läänemaa naabritel läks väga hästi. Midagi juhtus aga kahes maakonnas – Läänemaal ja Jõgevamaal.

Läänemaal käidi 2015. aastal ööbimisega sisereisil 143 000 korral, mullu aga vaid 118 000 korral. Kuigi Haapsalu suvi oli eelmisel aastal tihedalt sündmusi täis, ei aidanud see kokkuvõttes kogu maakonna tulemust parandada.

Jõgevamaa näitajad vähenesid 93 000-lt 88 400-le.

Avafoto: Rita Helisma

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.