Eile oli Lääne-Eesti päästepiirkonnas palju põlenguid

3. mail kell 18.46 teatati häirekeskusele pinnasepõlengust Lihula vallas Vagivere külas. Teataja sõnul põles tee ääres kulu. Päästjate saabudes oli tulekahju kohalviibinud inimeste poolt kustutatud.

Saaremaa

3. mail kell 13.49 sai häirekeskus teate tulekahjust Orissaare vallas Saikla külas. Teataja sõnul põles saepuru punker lahtise leegiga, tulekahju püüti ka kohapeal juba kustutada. Päästjate saabudes olid läheduses viibinud inimesed tulekahju likvideerinud. Esialgsetel andmetel või tulekahju süttida sädemetest, mis korstnast välja lendusid.

3. mail kell 8.51 sai häirekeskus teate, et Mustjala vallas Rahtla külas põlevad oksahunnikud. Tulekahju kustutasid esimesena sündmuskohale jõudnud Mustjala vabatahtlikud päästjad.

Raplamaa

4. mail kell 4.25 teatati häirekeskusele tulekahjust Kohilas Jõe tänaval. Teataja sõnul oli hoones süttinud tõstuk. Teatamise ajaks olid kohalviibinud inimesed olid sõiduki siseruumidest välja ajanud ning püüdsid tulekahjule pulberkustutiga kustutada. Päästjad kustutasid põlengu lõplikult kell 4.45.

Tuletame meelde, et tehnikat tuleb hooldada. Sõidukitele, vahenditele ladestunud tolm ja saepuru võivad kergesti süttida sädemetest, mis tahes-tahtmata võivad tehnikast lenduda.

3. mail kell 14.15 teatati häirekeskusele kulupõlengust Kehtna vallas Pae külas. Teataja sõnul põles kulu ning tuli võis ohustada metsa ja elumaja. Sündmuskohal selgus, et põles umbes 150 ruutmeetrit kulu, mis võis süttida järelevalveta lõkkest.

3. mail kell 12.45 teatati häirekeskusele kulupõlengust Raikküla vallas Kõrvetaguse külas. Sündmuskohal selgus, et kulu põles umbes 4 hektari ulatuses ning põleng võis alguse saada mahakukkunund kõrgepingeliinist.

3. mail kell 8.30 kutsuti päästjad appi liiklusõnnetusele Kohila vallas Angerja külas. Päästjad likvideerisid liiklusõnnetuses osalenud sõidukitel süttimisohu.

Pärnumaa

4. mail kell 7.37 kutsuti päästjad appi liiklusõnnetusele Tori valda Taali külla. Päästjad puhastasid sõidutee liikluseks.

3. mail kell 22.11 sai häirekeskus teate pinnasepõlengust Häädemeeste vallas Soometsa külas. Teataja sõnul põles kulu kraavi ääres. Sündmuskohale jõudes selgus, et läheduses viibinud inimesed olid tulekahju iseseisvalt kustutanud. Päästjad kontrollisid ala üle, midagi ohtlikku ei avastatud.

3. mail kell 18.50 teatati häirekeskusele tulekahjust Paikusel Kastani väikekohas. Helistaja sõnul põles garaažikatus. Päästjate saabudes olid kohalikud inimesed tulekahju kustutanud, päästjad kontrollisid ala termokaameraga üle, tuli edasi ei olnud levinud. Pealtnägijate sõnul tegid lapsed hoone katusele lõkke. Head lapsevanemad! Sellel nädalal on olnud juba kaks tulekahju, mis esialgsetel andmetel said alguse laste mängust tulega. Soovitame teil kõigil vestelda oma lastega ning selgitada neile, mida võib endaga kaasa tuua tulega mängimine. Peale selle, et nii seatakse ohtu nende endi elu ning tervis, ohustatakse selliselt teiste inimeste elu ning vara.

3. mail kell 18.04 teatati häirekeskusele kulupõlengust Tori vallas Tohera külas. Sündmuskohal selgus, et põles umbes 3 hektarit heinamaad. Päästjad kustutasid põlengu kell 19.17. Põleng võis alguse saada heinamaal liikunud traktorilt lennanud sädemest. Kuival maastikul mootorsõidukitega liikudes tuleb olla ettevaatlik ning tähelepanelik, sest neilt lenduvad sädemed võivad tekitada suure tuleõnnetuse. Põlengu võivad põhjustada ka sõidukite kuumad detailid, näiteks summuti, mis kokkupuutes kuiva heinaga võib selle süüdata.

3. mail kell 16.14 teatati häirekeskusele põlengust Kihnus Sääre külas. Teataja sõnul põles kahe meetri kaugusel elumajast kulu. Päästjate saabudes olid kohalikud inimesed tulekahju kustutanud, päästjad mõneks ajaks sündmuskohale valvesse.

3. mail kell 11.55 kutsuti päästjad appi liiklusõnnetusele Pärnus Tallinna maanteel. Päästjad aitasid kannatanu sõidukist välja, likvideerisid kokku põrganud sõidukitel süttimisohu ning lekke ja puhastasid sõidutee.

Järvamaa

3. mail kell 17.09 sai häirekeskus teate kulupõlengust Imavere vallas Laimetsa külas. Teataja sõnul põles kraaviperv. Päästjad kustutasid põlengu.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.