Raili Friedemann: Hingepesa pood suletakse, aga Haapsalu jääb Hingepesa hinge

Raili Friedemann Rändaja kontserdil Viieristi kultuuriklubis. F: Facebook

Armsad kaaslinlased, vahel on ka positiivseid põhjuseid… Viimased kolm nädalat olen tegelenud poes vastuste andmisega, et miks Hingepesa pood kinni läheb ja kas teisiti ei saa. Kas ikka nii halvasti läks, jah? Ei läinud, kas teate. Läks ülihästi.

Kuus kuud Hingepesa poes on olnud imeline rännak. Kui palju tänulikke silmi ja rõõmu, et lõpuks on Haapsalus selline pood, kust saab osta kohalikku looduskosmeetikat. Koostöös klientidega on kaubavalik ainult suurenenud ja parenenud. Aitäh teile kõigile, kes olete Hingepesa fännanud ja külastanud!

Vahel on aga nii, et tuleb teha valikuid. Pealegi on ka olulisemaid ameteid – nagu näiteks emaks olemine. Jah, poe sulgemise taga ei ole muud kui perenaise peatselt emaks saamine ja Saaremaale kolimine. Jah, poel läheks edasi hästi. Suvel kindlasti ja kuna ka raske talv sai üle elatud, siis saaks ka talvel kenasti hakkama. Aga nagu ka üks koostööpartner ütles, siis ei ole olulisemat ametit maamunal kui emaks olemine ning sellele tuleb aega pühendada. Küll saame tulevikus veel palju koostööd teha.

Minu rõõm on olnud suur seepärast, et näen, kui paljud on hakanud mõtlema enda tervisele, sellele, mida nad sisse söövad ja peale määrivad. Inimesed hoolivad endast ja enda tervisest. Ja alles siis kui hoolime endast, saame hoolida ka teistest enda ümber! Tänan siiralt siiani selle eest, et elu tõi mind viis aastat tagasi Haapsallu. Tänan kõiki imelisi särasilmi ja positiivseid inimesi enda ümber.

Kallid kaaslinlased, olgem positiivsed ja toetavad üksteise suhtes! Kui te soovite, et teie linnas oleks armsaid poode ja kohvikuid, siis ainuke võimalus selleks on ise neid külastades. Teistmoodi lihtsalt ei saa. Jõudkem poodi või kohvikusse enne sulgemist ja kui kauplused kaovad, siis ärgem nurisegem selle üle, vaid mõelgem, kas meie toetasime seda kohta enda külastusega ja ostuga või mitte. Eestlase teine toit võiks olla hoopis looduslik ja kohalik vili või taim, mitte teine eestlane.

Tänan ka neid inimesi, kes vahel ennatlikult hukka mõistavad või selja taga räägivad – see teeb vaid tugevamaks. Tänan merd ja kauneid puumaju. Siiani jalutan promenaadil ja säran koos päikesega selle võimaluse eest elada siin linnas.

Ma tulen veel tagasi, aga vahepeal naudin teise kuurortlinna võlusid. Hoidkem teineteist, head haapsallased! Kui miski ei meeldi, siis tehkem koos ja paremini. Kohtumiseni ühel päeval taas Eesti kauneimas linnas, Haapsalus!

Hingepesa pood aadressil Posti 23 asuvas Stressivaba keskuses on avatud veel vaid sellel nädalal ning sulgeb uksed märgiliselt emadepäeval.

Hoidkem ennast ja teisi enda ümber! Olgem hetkes ja armastage!

Raili Friedemann

One Response to "Raili Friedemann: Hingepesa pood suletakse, aga Haapsalu jääb Hingepesa hinge"

  1. Helen   9. mai 2017 at 18:41

    Esimest korda kuulen sellest poest…

    Vasta

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.