Lääne päästekeskus alustas ohutuslaagritega

Tänasest, 22. maist alates kuni 1. juunini juhib Lääne päästekeskus Kaitse End ja Aita Teist (KEAT) ohutuslaagreid Lääne-, Pärnu-, Rapla-, Järva- ja Saaremaal.

Ohutuslaagrile eelneb mitu kuud ohutusalast õpet erinevate turvalisuse eest väljas olevate asutuste poolt ning kahepäevane laager on kuuendatele klassidele kulminatsiooniks. Laagris pannakse proovile kõik see, mida õppeprogrammi jooksul teada on saadud.

Tõsised, turvalisust puudutavad teemad on pikitud lõbusate, nii teoreetiliste kui ka praktiliste ülesannetega. Mitmekülgne ja pingevaba lähenemine sellele, kuidas elada ohutult, on toonud KEATile palju tuntust ning nii mõneski koolis valmistutakse selleks pikalt ja tõsiselt.

Laagritesse oodatakse sellel aastal ligi 800 last.

KEAT laagrid toimuvad:

22.-23. mail Läänemaal Tuksi spordibaasis, osalevad nii Läänemaa kui ka Hiiumaa võistkonnad;
23.-24. mail Järvamaal Valgehobusemäe Suusa- ja Puhkekeskuses;
29.-30. mail Pärnumaal Jõulumäe Tervisespordikeskuses;
30.-31. mail Saaremaal Torgu Kogukonnakeskuses;
31. mai-1. juuni Raplamaal Laukataguse Puhkekülas.

Laagrid saavad teoks Eesti Haigekassa, Päästeameti, Politsei- ja Piirivalve, Punase Risti maakondlike seltside, Kaitseliidu ja Maanteeameti toel. Lisaks löövad igas maakonnas laagri õnnestumisel kaasa veel erinevad koostööpartnereid, kellele ohutus on oluline.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.