Surmajuhtum Kiltsi kiirendusvõistlusel tõi karistuse kahele autojuhile

Mullu kevadel Kiltsi lennuväljal illegaalsel kiirendusvõistlusel pealtvaataja surmaga lõppenud õnnetus tõi täma Pärnu maakohtus karistuse mõlemale juhile, kes oma Audidega üksteiselt mõõtu võtsid, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Ränk õnnetus juhtus 14. mail kella 18.30 ajal, kui 26-aastane Arvo ning 28-aastane Mikk otsustasid oma Audi A8-te kiiruslikud omadused proovile panna ning asusid võidu kihutama. Sealjuures puudus mõlemal mehel vastava kategooria juhtimisõigus ning Mikk oli veel ka purjus.

Mikk sai lühimenetluses ühe aasta ja kaheksa kuu pikkuse vangistuse, millele kohus liitis varasema süüteo eest määratud, kuid osaliselt kandmata karistusosa. Nii tuleb mehel reaalselt trellide taga veeta üks aasta, üheksa kuud ja 28 päeva. Arvo sai samuti lühimenetluses ühe aasta ja kaheksa kuu pikkuse vangistuse, millest tal tuleb reaalselt vanglas veeta kolm kuud. Ülejäänud karistusosa ei pööra kohus täitmisele, kui mees ei soorita kolmeaastase katseaja jooksul uut tahtlikku kuritegu.

 

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.