Tiiu Randmann-Mihkla avab oma maalide vabaõhunäituse

näituseVäike-Lossi tänaval avab Haapsalu kunstnik ja kunstiõpetaja Tiiu Randmann-Mihkla oma esimese sellesuvise pop-up galerii näituse “Avastusretked”.

Itaalia veinipeo külastaja võib lisaks kohvikutemelule, degusteerimistele ja kontserditele ka vabaõhugalerii näitusest osa saada. Väike-Lossi tänaval avab Tiiu Randmann-Mihkla oma esimese sellesuvise pop-up galerii näituse “Avastusretked”. Tegemist on maalinäitusega, mis seatakse üles jalakäijate tänavat piiravatele aiaplankudele. Suve jooksul avab pop-up galerii korduvalt pidevalt uueneva väljapanekuga näitusi, nii et uue avastamist peaks vaatajale jätkuma.

Väligalerii idee teostamine ja epoksiidvaikudega töötamine on kunstniku jaoks olnud põnevust ja üllatusi toov. Kui intensiivsetel loominguaastatel pärast maalikunstiõpinguid sai Randmanni arvukatel isiknäitustel põhiliselt pastelltehnikas loodud töid näha, siis nüüd on materjalid ja teemad hoopis teised. Epoksiidvaikude eripärast tulenevad värvide segunemised ja voolamisest tingitud muutused maalipinnal pakuvad rohkelt uudsust ja spontaansust.

This slideshow requires JavaScript.

Kunstniku jaoks on see maalikunsti taasavastamine pärast pikki aastaid pausi, kui päevi täitis kunstiõpetaja töö koolis ja enda loomingule aega nappis.

“Minu missioon siin elus on kindlasti kunsti propageerimine, sest see on midagi hingele,” ütles Tiiu Randmann-Mihkla. “Üks suurepärane võimalus selleks on tuua kunst avalikku käidavasse ruumi. Ja seal hakkab toimima huvitav sünergia, kus ümbrus mõjutab kunstiteoseid ja need omakorda loovad tavapärasest keskkonnast hoopis erineva ruumitunnetuse.”

Näituse avamine on laupäeval, 3. juunil kell 15.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.