Külalisõpetajad rääkisid Läänemaa õpilastele digist oma töös

 

Projekti „Kõik on digi“ raames käisid külalisõpetajad koolides rääkimas, kuidas on digimaailm seotud nende igapäevase tööga.

Külalisõpetaja Cynne Põldäär Läänemaa Arenduskeskusest õpetas noortele muuhulgas e-kirja kirjutamist, Arge Leht Haapsalu Neuroloogiline Rehabilitatsioonikeskusest selgitas, kuidas kõik on digiga seotud õe töös.

Cynne Põldäär, kes andis mai keskel koolitunde Kullamaa keskkooli ja Virtsu kooli 7.-9. klassidele, rääkis, et enim tekitas noortes elevust see, kui paljusid vahendeid ja lahendusi me tegelikult igapäevaselt kasutame sellele mõtlemata.

„Rääkisin nii Kullamaal kui ka Virtsus oma töös kasutatavatest digivahenditest ja -lahendustest. Lisaks sellele tegime ka väikese koolituse ja harjutuse e-kirja kirjutamiseks,“ ütles Põldäär ja lisas, et digiteemalisi tunde peaks kindlasti tegema, aga hea oleks see siduda mingi teemaga ja viia läbi praktiliselt.

„Klassis tekkis ühel hetkel vahva tunne, justkui oleksin noortega salakeeles rääkinud – noored toimetasid ja askeldasid, aga õpetajad istusid ja ei saanud aru, millega tegu,“ tõi Põldäär välja ühe külalistunni emotsiooni.

Arge Leht Haapsalu Neuroloogiline Rehabilitatsioonikeskusest andis külalistunde Kullamaa kooli üheksandikele, tunni teemaks oli „Kõik on digi“ õe töös.

„Täna saab digitaalselt registreerida arsti vastuvõtule ning õed kasutavad teatud programme, mis ühilduvad laborite programmidega ning seega saab labori tellimused teha digitaalselt. Sama on näiteks uuringutele kirja panekul. Esimeses tunnis tutvustasin noortele tervishoiusüsteemis töötajate erialasid ning kus saab neid erialasi omandada. Täna läksime süvitsi ja otsisime vastust küsimusele: miks arst vaatab visiidi jooksul patsiendile otsa ainult kahel korral: kabinetti sisenedes – teretades ja kabinetist lahkumisel. Ülejäänud aja tegeleb ta aga arvutiga,“ rääkis Leht ja lisas, et õpetas noortele ka nende endi tervise andmeid kasutama ehk leidma neid riik.ee-st.

Haridus- ja teadusministeeriumi poolt algatatud projekti „Kõik on digi“ raames andsid külalisõpetajad aprillis-mais enam kui poolesajas Eesti koolis kokku üle 120 digiteemalise tunni. Digilahenduste oma töös kasutamist selgitas koolitundides mitmekülgselt üle 50 külalisõpetaja eri elualadelt – riigikogu liikmetest muusikute ja meditsiiniõeni.

Gaili Eding
„Kõik on digi“ projektijuht

 

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.