ERR: Kiltsi lennuväli võidakse uuesti kasutusele võtta

Haapsalu lähedal asuv nõukogudeaegne Kiltsi lennuväli võidakse tulevikus uuesti lennuväljana kasutusele võtta. Täna teostas lennuamet Kiltsis vaatluse, millele järgnev analüüs peaks andma vastuse, kui ulatuslikke renoveerimistöid lennuväli vajab, et selle saaks avada hobilenduritele.

Nõukogude ajal oli kahe ja poole kilomeetri pikkuse rajaga Kiltsi lennuväli koduks MiG tüüpi hävitajatele. Praegu haldab territooriumi Kaitseliit. Läänemaa Arenduskeskus arutab Haapsalu linna, Ridala valla ja Kaitseliiduga võimalust, et avada lennuväli visuaallende tegevatele hobilenduritele, vahendas “Aktuaalne kaamera“.

“Täna käisime ringi mööda lennuvälja, püüdsime leida sobivat kohta siis umbes 800-meetrise maandumisraja jaoks selle kahe ja poole kilomeetri peal ja järgmise sammuna tuleb mõelda sellele, milline 800 meetrit on siis kõige odavam selle kahe ja poole kilomeetri peal korda teha,” rääkis Läänemaa Arenduskeskuse juhataja Andres Huul.

Vaata videolugu siit.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.