HÄÄLETA: Aita valida Haapsalu parimat söögikohta

Kuuendat aastat palub Läänlane lugejatel hinnata Haapsalu söögikohti. Tänavu on valikus 40 söögikohta.

Vali oma lemmik just nende näitajate järgi, mis sulle kõige sobivamad tunduvad, olgu see toidu kvaliteet, teenindus, interjöör, jookide valik vms.

2011. aastal oli Läänlase lugejate lemmik Laterna baar (küsitlusele vastati 840 korral).

2012 valisid lugejad parimaks Taksi pubi (kokku vastati 1360 korral).

2014. aastal võitis Gambrino (hääletati kokku 2975 korral).

2015 võitis lugejaküsitluse Karja tänaval asuv Pizza Grande. Kokku hääletati Läänlase lehel 4144 korral.

Pizza Grande valiti parimaks ka eelmisel aastal. Siis hääletati 5068 korral.

Kui tänavusest valikust on mõni uus kohvik kogemata välja jäänud, palun anna sellest teada aadressil ivar@laanlane.ee.

[socialpoll id=”2443523″]

5 Responses to "HÄÄLETA: Aita valida Haapsalu parimat söögikohta"

 1. Tiina   31. mai 2017 at 07:43

  Parima söögikoha hääletus alles algas aga juba on käivitunud meeleheitlik klikkimine nn.interneti sohk. Egas selleks peagi eriline ITI mees olema, et sellega hakkama saada. Minu meelest on see hääletus jabur ja ajale jalgu jäänud. Õnneks ei pea endast ja oma toidukohast lugupidavad tegijad selle nn. lausladumisega kaasa minema, sest Kärme Küülik, Dietrich, Müüriääre ja teisigi on niigi tuntud oma headuses. Paras tulemus olekski selles hääletuses kui kohvikutelinnas HaapsalusToGoSushi selle edetabeli eesotsas pikalt teistest ees asjale punkti paneb. Säilitagem väärikus!

  Vasta
 2. Ivar Soopan   31. mai 2017 at 08:31

  Vajadusel saab petta kõiki veebihääletuse süsteeme. Kui see on eesmärk ja kui keegi viitsib selleks oma aega raisata. Mitte aga hääletus ei ole jabur ja ajale jalgu jäänud, vaid inimeste mentaliteet, mis nad pettusele viib. Eeldada tuleb, et inimesed on ausad. Kui asju korraldada nii, et eeldad juba eos, et niikuinii on petised, siis pole mõtet üldse midagi teha. Ei seda küsitlust ega ka ühtegi teist. Iga-aastase küsitluse mõte pole ainult see, et inimeste arvamust küsida, vaid ka see, et tõsta kõik Haapsalu kohvikud suve hakul pildile ning tuletada meelde, palju neid, mis kohvikud meil on jne. Osal inimestest on kindlasti väga kindlalt väljakujunenud lemmik ja valik tuleb mõtlemata, aga paljud vaatavad nimekirja ja meenutavad, kus neile meeldinud, mida seal pakuti…
  Hääletatakse üle Eesti ja paljud pole uute nimedega kohvikutest kuulnudki. Lootus on, et ehk vaadatakse veebist järele, otsitakse Haapsallu tulles need üles. Ja kui mõni kohvik jõuab edetabelis kõrgele kohale (olgu põhjus milline tahes), aga nende söök, teenindus või muu osutuvad külastades edetabelikohale kaugelt mittevastavaks, siis ega see kokkuvõttes kohvikut päästa. Halb koht jääb halvaks kohaks ja rohkem sinna ei minda. Iseasi, mis on “halb” ja kes hindab. Olen kuulnud oma lemmikkohviku kohta hävitavaid hinnanguid ja pole nendega absoluutselt nõus, aga järelikult mina hindan heas restoranis muid asju. Hindamiskriteeriumid on inimestel erinevad.
  Kui küsitluse vastajate hulgas tekib mingil põhjusel väga palju kooliõpilasi, siis võib juhtuda, et võitjaks tuleb hoopis mõni hamburgereid pakkuv koht, sest õpilased käivad seal iga päev vahetundide ajal ostmas ning annavad hääle sellele kohale. Aga tipprestorani, mis paljude teiste hinnangul on “päris” söögikoht ja väga hea, pole nad elus jalga tõstnud.
  Kui kindlat lemmikut pole, otsustatakse nende vahel, kus on käidud. Kui on käidud ainult odavamates söögikohtades, ei saa valida parimate hulka neid, kus toit on kallim ja võib-olla parem. Jälle pole aus. Selliseid variante võib lõputult genereerida.
  Aga nagu eespool mainisin, pole see küsitlus ülima tõe väljaselgitamine, vaid kohvikute propageerimine. Igal aastal tuletatakse tuhandetele inimestele üle Eesti (seda edetabelit vaadatakse väga palju) meelde, et Haapsalu on kohvikutelinn ja meil on nii väikse rahvaarvu kohta u 40 kohvikut. Seda on palju ja see sõnum on oluline.

  Vasta
 3. Tiina   31. mai 2017 at 09:03

  Vabandust, et ennast ebaselgelt väljendasin.Ajakirjaniku idee on edumeelne seda korraldades, kuid jaburaks muudavad selle hääletajad kasutades netimaailma võimalusi. Loomulikult ei pea ma sellisel teemal hääletamist sedavõrd riiklikult oluliseks, et seda ID-kaardiga teha. Tänud asjaliku ja pika selgituse eest. Ma jagan su mõtteid. Kuid ka mina mõtlen asjale kaasa.

  Vasta
 4. Tiina   31. mai 2017 at 09:29

  Millist toidukohta eelistad? – ehk nii oleks õigem küsida?

  Vasta
 5. Gusti   31. mai 2017 at 12:01

  Ei maksaks kohe petisteks tembeldada, eelkõige mängib rolli inimeste tutvusringkondade suurused. Isegi ühe hääle puhul inimese kohta määrab see, kel on rohkem sõpru.
  Aus pole see mingitki moodi.
  Igalühel oma lemmik ja hääletus ei muudela inimeste eelistusi.
  Puhas reklaami tegemine.

  Vasta

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.