VIDEO: Haapsalus tähistati Eesti lipu päeva

Täna sai Eesti lipp 133. aastaseks. Sel puhul heisati Haapsalu linnavalitsuse ees pidulikult riigilipp ning pühitseti Haapsalu sotsiaalmajale kingitut majalipp.

Nagu tavaks kujunenud, kingib Haapsalu linn Eesti lipu päeval ühele linna asutusele majalipu. Kõigile, kes hommikul linnavalitsuse juurde kohale tulid, kinkis linnavalitsus reväärimärgi Eesti-Haapsalu.

Sellisel moel tähistati Eesti lipu päeva Haapsalus viimast korda. Järgmisel, Eesti Vabariigi juubeliaastal tähistatakse lipu päeva valmival Läänemaa lipuväljakul läänlaste Vabadussõja mälestussamba kõrval.

Ettepanek tähistada vääriliselt Eesti lipu päeva Haapsalus, tuli Kaitseliidu Lääne maleva poolt neli aastat tagasi. Eesti lipu päeva esimese majalipu kinkis Haapsalu linnavalitsus aastal 2015 Kaitseliidu Lääne maleva staabihoonele. 2016. aastal kingiti majalipp SA Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid peahoonele.

Eesti lipu päeva korraldavad Haapsalu linnavalitsus, Lääne maavalitus, Kaitseliidu Lääne malev ja Eesti Lipu Selts.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.