Haapsalus ja Lihulas algasid jalgpalli suvelaagrid

Eile algasid 27 Eesti eri paigus Eesti Jalgpalli Liidu ja Rimi jalgpalli suvelaagrid. Juunikuisest suvelaagrist võtab osa 850 last vanuses 6-12 eluaastat.

Eesti Jalgpalli Liidu suvelaagritel on juubeliaasta – laagrid toimuvad juba kümnendat suve. Nii on kõigil lastel suvelaagri särgi peal ilutsemas suur number 10.

Haapsalu laager.

Ka Läänemaal algasid suvelaagrid. Haapsalus on laagrid toimunud kõik kümme suve, Lihulas on laager aga teist aastat. Haapsalu laagris saavad nädala jooksul nelja treeneri juhendamisel õpetussõnu 41 noort spordilast, Lihulas on lapsi 15 ja neid juhendavad kaks treenerit. Laagris osalejate suhe on umbes selline ka igapäevases Haapsalu ja Lihula jalgpallielus. Haapsalus treenib u 150 noort, Lõuna-Läänemaal aga 60.

Lihula laager.

Eesti Jalgpalli Liidu suvelaagrite mõte on tuua lapsi spordi juurde, anda võimalus selleks läbi mängu, leida uusi sõpru ja aidata sisustada sportlikult suvevaheaega. Lastel ei pea olema eelnevat kokkupuudet jalgpalliga. Rõõm, lust ja hea suhtumine sõpradesse on selle laagri märksõnad.

Laagripäevad on üles ehitatud nii, et hommikupoolikul tehakse jalgpalliharjutusi ja erinevaid võistlusi ning pealelõunat ootavad lapsi jalgpallilahingud.

Kõik laagris osalejad saavad Nike’i jalgpallivarustuse, lisaks on lastele igal päeval ette nähtud soe lõunasöök, puuviljad ja spordijoogid. Laagri viimasel päeval saavad lapsed laagridiplomi ja võistluste auhinnad.

Ühel päeval nädalas saavad Eestimaa laagrid kokku Tallinnas. Kui A. Le Coq Arenal kohtutakse mängudes omavahel, saadakse kokku Eesti koondislastega ja toimub palju muutki huvitavat.

Sel aastal on Haapsalu juunikuises laagris lapsi Läänemaalt, Harjumaalt, Haapsalust, Tartust – kokku kaheksast koolist. Lihulas on lapsed Lõuna-Läänemaalt ja Tallinnast – kokku kuuest koolist.

Eesti jalgpalli Liidu ja Rimi suvelaagreid toetavad Rimi, Nike, A Le Coq, Sante, Premia, FIFAA, Panasonic, Taisto Bussid, Amps. Laagrid toimuvad koostöös kohalike jalgpalliklubidega ja kohalike omavalitsustega.

Jaanus Getreu

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.