Joogafestivalil saab õppida tantsujoogat

Liina Ravneet Elvik

Juulikuus võõrustab Haapsalu piiskopilinnus kuuendat korda oma hoovis joogahuvilisi. Joogafestivalil esinevad parimad joogaõpetajad Eestist ja välismaalt, järele saab proovida üle 10 joogastiili ning kuulata loenguid ja osaleda töötubades.

Festivali pea- ehk Taevalava programmis on jooga, muusika ja tants ning festivali esimesel päeval, 22. juulil, viib Liina Ravneet Elvik seal läbi tantsujooga õppetunni.

Liina Ravneet Elvik on lõpetanud 2011. aastal rahvusvahelise Karam Kriya kundalini jooga õpetajate kooli, täiendanud end 2012. aastal teadliku raseduse joogaõpetajaks ja jooga-doulaks ning lõpetanud 2014. aastal Shakti tantsu õpetajakoolituse.

“Joogapraktika- ja filosoofia võlumaailma olen enda jaoks avanud juba viimased 20 aastat, aga kõige eredam südamepõksatus leidis aset just kohtumisel kundalini joogaga ja sealt edasi tantsujoogaga,” rääkis ta. “Kõige rohkem inspireerib mind elu oma võrratutes värvides, keha kui imeline instrument, läbi mille hingele oodi mängida, ja naisenergia ürgne, energeetiline ja spirituaalne olemus. Tants on minu jaoks nauding, mäng ja vabadus voolata koos eluga.”

Tantsujooga ehk Shakti tants toob kokku kundalini jooga väe ja vabastava tantsu maagia. Läbi voolavate joogavenituste, liikuvate meditatsioonide, teadliku hingamise, vaba tantsu ja mantrakoreograafia loob Shakti tants energia, harmoonia ja rõõmu kogu tantsija olemusspektris. Lisaks kundalini joogale kaasab Shakti tants elemente ka teistest joogavormidest ning kombineerib need tantsustiilidega idast ja läänest.

Shakti tantsu tund koosneb eri faasidest, mis on kokku kombineeritud nii, et maksimaalselt puhastada ja äratada praanakeha ning avada ja lubada endas voolama Shakti energia. Sarnaselt Patanjali 8 joogasuutrale on ka Shakti tantsus 8 eri faasi, mis peegeldavad 8 joogaharu ehk ashtang elementi, millel baseerub kogu joogateadus. Liikudes läbi eri faaside ärkavad meie olemuse erinevad tahud: füüsilised, mentaalsed ja emotsionaalsed, mis on kõik kaasatud sellesse tantsulisse rännakusse oma sisemaailma.

Rohkem infot Joogafestivalil toimuva kohta leiab kodulehelt.

Piletid on müügil Piletilevis.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.