Läänemaal oli kaks pinnasepõlengut

23. juunil kell 12.01 sai häirekeskus teate pinnasepõlengust Ridala vallas Haeska külas. Teataja sõnul sai põleng alguse lõkkest. Päästjad kustutasid umbes hektari jagu põlenud pinnast.

22. juunil kell 15.30 teatati häirekeskusele kulupõlengust Lääne-Nigula vallas Luigu külas. Põles umbes 100 ruutmeetrit kulu.

Saaremaa

24. juunil kell 19.41 teatati häirekeskusele lõkkest, mis ilmselt ilmastikutingimustest tulenevalt käest oli läinud. Sündmusele reageerinud vabatahtlike päästjate saanumise ajaks oli lõke Lääne-Saare vallas Karala külas läheduses viibinud inimeste poolt kustutatud.

24. juunil kell 17.43 sai häirekeskus teate mitmest lõkkest, mis olid tehtud Muhu vallas Rässa külas põllule. Päästjad kustutasid kolm, umbes 1-2 meetrise läbimõõduga lõket.

24. juunil kell 7.31 kutsuti päästjad kustutama jaanilõket Kuressaares lossihoovis, mis oli uuesti süttinud.

Raplamaa

24. juunil kell 3.26 sai häirekeskus teate elumaja põlengust Vigala vallas Päärdu külas. Päästjate saabudes põles hoone lahtise leegiga. Tuli oli levinud majast välja. Põleng kustutati kell 7.09. Haiglasse viidi üks kannatanu.

23. juunil kell 23.17 teatati häirekeskusele tulekahjust Raplas Kooli tänaval, kus teataja sõnul põles kaubanduskeskuse välissein. Päästjad selgitasid sündmuskohal välja, et põles hoone välissein, tuli siseruumidesse ei levinud. Kell 00.42 tulekahju likvideeriti, ruumid ventileeriti.

23. juunil kell 11.09 sai häirekeskus teate tulekahjust Järvakandis terviserajal. Sündmuskohal selgus, et lõkkest oli põlema läinud kulu. Päästjad kustutasid põlengu.

Pärnumaa

26. juunil kell 3.09 sai häirekeskus teate tulekahjust Vändras Vanal tänaval. Päästjate saabudes selgus, et eelmisel ööl põlenud hoones, põlesid uksed. Tulekahju kustutati.

25. juunil kell 00.05 teatati häirekeskusele tulekahjust Vändras Vanal tänaval. Sündmuskohal selgus, et kasutuseta hoonesse on tehtud lõke. Tulekolle kustutati.

24. juunil kell 12.59 sai häirekeskus teate tulekahjust Varbla vallas Paatsalu külas. Teataja sõnu põles kahekordne elumaja korstna lähedusest ning helistaja alustas ise ka kustutustöödega. Esimesena sündmuskohale jõudnud Vatla vabatahtlikud päästjad selgitasid välja, et põlengut enam ei olnud, korstna läheduses sein vaid tossas. Maja kontrolliti üle termokaameraga, et välistada seina vahele pugenud tulekoldeid. Tuli ei olnud edasi levinud.

24. juunil kell 11.34 käisid päästjad abis liiklusõnnetusel Häädemeeste vallas Penu külas. Liiklusõnnetusse sattunud sõiduk tõmmati tagasi ratastele, eemaldati süttimisoht.

24. juunil kell 10.08 kustutasid päästjad Pärnus Niidu tänaval järelevalveta lõkke.

24. juunil kell 00.57 teatati tulekahjust Saarde vallas Veelikse külas. Teataja sõnul põlesid mahajäetud hooned. Päästjate saabudes põlesid kaks hoonet lausleegiga. Tulekahju likvideeriti kell 4.23. Pilt sündmuskohast manuses.

23. juunil kell 18.15 kutsuti päästjad appi Pärnus Mai tänaval, kus teataja sõnul olid kanalisatsiooniauku kukkunud linnupojad. Päästjad tõid tõenäoliselt metspardipojad august välja ning viisid nad läheduses viibinud ema juurde.

23. juunil kell 17.24 teatati häirekeskusele, et Pärnus Liiva tänaval oli aknast alla kukkunud väikelaps. Sündmuskohal selgus, et laps oli kukkunud umbes 4-5 meetri kõrguselt ning pidama jäänud varikatusele. Päästjad tõid kannatanu redelautoga alla ning andsid üle kiirabile.

23. juunil kell 16.45 teatati häirekeskusele tulekahjust Häädemeeste vallas Metsapoole külas. Teataja sõnul oli lõke käest ära läinud ning põles kulu. Päästjate saabudes olid inimesed ise saanud tulekahjule piiri peale.

23. juunil kell 15.22 sai häirekeskus teate tulekahjust Pärnus Mai tänaval. Teataja sõnul oli trepikojas tunda suitsuhaisu ja töötas suitsuandur. Päästjad selgitasid sündmuskohal välja, et ühes korteris oli toidu valmistamise käigus põlema läinud lõikelaud. Päästjad tuulutasid ruumid.

23. juunil kell 15.12 sai häirekeskus teate kulupõlengust Kihnu vallas Lemsi külas. Teataja sõnul põles sadama läheduses pinnas. Päästjad kustutasid umbes 60-70 ruutmeetril põlenud pinnase.

23. juunil kell 14.53 teatati häirekeskusele tulekahjust Häädemeeste vallas Nepste külas. Teataja sõnul läks lõke käest ära ning süütas pinnase. Päästjate saabudes põles umbes 0,2 hektarit pinnast. Tulekahju kustutati.

22. juunil kell 20.41 sai häirekeskus teate, et Kihnu vallas Sääre külas on puu otsas langevarjuga kinni inimene. Päästjad aitasid naise alla ning andsid üle kiirabile. Patsient toimetati Kihnu vabatahtlike alusega mandrile.

Järvamaa

24. juunil kell 00.18 teatati häirekeskusele tulekahjust Türi vallas Säreveres Põllu tänaval. Teataja sõnul olid noored teinud suure lõkke liiga lähedale majale ning puudele ja puuoksad olid süttinud. Päästjate saabudes selgus, et grillile oli tehtud liiga suur tuli, mis süütas ka kasvava puu oksad. Grill tõsteti kergesti süttivatest materjalidest eemale. Päästjad teavitasid grillijaid tuleohutusnõuetest ning esmastest kustutusvahenditest.

Hiiumaa

24. juunil kell 20.10 teatati häirekeskusele maha voolanud kütusest Käinas Sõpruse põigus. Päästjad katsid ilmselt sõiduki kütusepaagist lekkinud kütuse absorbendiga ning korjasid selle kokku.

23. juunil kell 14.46 sai häirekeskus teate tulekahjust Kärdlas Eha tänaval. Teataja sõnul põles võsa ning väike onn. Sündmuskohal selgus, et põles kahe meetri kõrgusel puude vahele ehitatud onn ja selle all olev pinnas. Tulekahju kustutati.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.